Amenzi de până la 6000 de lei și peste o sută de ore de muncă în folosul comunității pentru cei care îi deranjează pe vecini cu bormașina ori la petreceri gălăgioase. Iar dacă recidivăm, sancţiunile sunt şi mai dure. Noile prevederi intră în vigoare începând de astăzi, 26 ianuarie.

Conform Digi 24, noua lege prevede amendă între 200 și 1.000 de lei pentru cei care tulbură liniștea vecinilor folosind orice aparat sau strigăte și larmă. Dacă fapta se repetă în 24 de ore, amenda se ridică la 1.500 de lei și 100 de ore de muncă în folosul comunității.

Vor fi sancționați și cei care deranjează vecinii noaptea sau la prânz. Amenda ajunge la 3.000 de lei și 120 de ore de muncă în folosul comunității dacă fapta se repetă. Și cei care organizează petreceri sunt vizați de noile măsuri. În primă fază, sancțiunea este cuprinsă între 2.000 și 3.000 de lei, iar dacă nu se conformează vor avea de plătit între 3.000 și 6.000 de lei, și, bineînțeles până la 150 de ore de muncă în folosul comunității.

1 COMENTARIU

  1. Bine… acuma sa nu fim absurzi, daca este necesara o interventie la avarii neprevazute .
    Cu adevarat, exista unii mai frate, care zi de zi… parca nu mai termina cu rerparatiile, cu batutul , frezatul si cu bocanitul … Eu am un vecin care si-a cumparat apartamentul de 10 ( zece ) ani… si bocane intr-una si acuma… de efectiv ne-a bagat in toti dr.acii pe toti vecinii . Tot a modificat prin apartament, de la un cutremur ne este frica sa nu ne cada in cap, ca este la etajul III … si a demolat si modificat chiar si pereti de rezistentza… Cred c-o sa-mi iau inima-n dinti sa-l reclam macar eu, ca in rest vecinii ailalti stau si rabda ca ni.mu.rugii …

SPUNE-TI PAREREA