Deputatul PSD, Daniel Suciu, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că 24 de prefecți din țară au fost numiți ilegal de către PNL.

“Din cei 28 de prefecţi care au fost numiţi aşa, noaptea ca hoţii, mulţi dintre ei, 24, au fost numiţi, din punctul nostru de vedere, ilegal. Ca o noţiune, ca un element de noutate, să ştiţi că cel puţin un aviz se dădea acolo, pe loc, de la Guvern, de pe un calculator aflat în sala unde se ţine şedinţa de Guvern. Mulţi dintre ei nu puteau ocupa această funcţie, conform legii”, a declarat Daniel Suciu.

“Ca să revin la judeţul nostru, există o interpretare a Codului administrativ care spune următorul lucru: un parlamentar sau un fost deputat care a avut un mandat complet i se echivalează această calitate cu calitatea de a fi absolvit cursul de înalţi funcţionari publici, ceea ce i se aplică domnului Dolha, şeful administrativ al domnului Turc, subalternul politic al domnului Turc. Dacă acest lucru însemna că putea să ocupe funcţia de prefect, îl întreb pe domnul Dolha de ce a mai fost nevoie să se angajeze la grupul senatorial al PNL, fără concurs? Poziţia de funcţionar public parlamentar nu este asimilată poziţiei de funcţionar public. Un funcţionar public dă concurs, dă examen. Vedeţi şcoala de prefecţi de la Sângeorz Băi. Domnul Dolha este oarecum detaşat, dar cu mare semn de întrebare, de la grupul senatorial al PNL pe funcţia de prefect”, a mai declarat Daniel Suciu.

1 COMENTARIU

 1. 1. Mandatul de fost parlamentar nu conferă calitatea de înalt funcționar public, echivalează doar cu un program/curs de formare al înalților funcționari publici, conform Codului administrativ.
  2. Funcționarul parlamentar nu este asimilat unui funcționar public, deci nu se poate face o detașare. Apropo, dl. Dolha a susținut concurs pentru acel post la Parlament?
  3. Este obligatorie vechimea de cel puțin 7 ani în specialitatea studiilor. Dl. Dolha este filosof-antropolog conform CV-ului propriu
  http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=108&cam=2&leg=2012&pag=0
  În consecință, numirea prefectului Dolha este ilegală prin nerespectarea a cel puțin trei condiții legale.
  Sperăm să nu se confirme faptul că PNL BN vor să numească doi Subprefecți la Bistrița, mai plătim încă unul care nu face nimic???
  Dura lex sed lex!

SPUNE-TI PAREREA