Administrația Fondului Cultural Național a organizat cea de-a cincea ediție a Galei Premiilor AFCN pentru organizații neguvernamentale și manageri culturali.

Lista nominalizărilor, AICI!

În cadrul galei, desfășurate marți, 14 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala „Elvira Popescu” din București, s-au anunțat câștigătorii. Printre ei se numără și Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale, organizație din Bistrița-Năsăud, care, de mai mulți ani, desfășoară diverse activități culturale în comuna Telciu. Organizația este inițiată și condusă de Valer Simion Cosma, originar din Telciu, alături de mai mulți colaboratori.

Premiul a fost acordat proiectului „Buletin de Telciu. Platformă rurală de educație prin cultură”, la secțiunea „Incluziune Socială și Dialog Intercultural”.

„Avem vești bune! Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale a câștigat premiul AFCN pentru proiectul „Buletin de Telciu. Platformă rurală de educație prin cultură”, la secțiunea „Incluziune Socială și Dialog Intercultural”. Mulțumim întregii echipe care a lucrat în proiect, partenerilor locali și naționali, instituțiilor publice, comunității telcene, angajaților AFCN și tuturor celor care au contribuit, într-un fel sau altul, la acest efort colectiv. Suntem mândri și recunoscători pentru premiu, și sperăm ca recunoașterea muncii depuse în domeniul cultural să se materializeze pe viitor și prin creșterea susținerii financiare a spațiilor culturale existente în țară și a activităților culturale independente“, au transmis reprezentanții organizației.

Reamintim că „Buletin de Telciu“ este o platformă rurală de artă și educație. În cadrul platformei, Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale a fost atât gazda unei serii de spectacole de teatru și proiecții de film, cât și a unei serii de ateliere artistice dedicate copiilor, ateliere ce încurajează producția culturală autohtonă și dezbaterea temelor relevante pentru tinerii din mediul rural, cu scopul de a promova, prin intermediul
activităților cultural-comunitare, dialogul pe teme actuale.
Prin intermediul activităților educațional-artistice, copiii și tinerii din Telciu au avut un prim contact cu arta și cu educația alternativă prin artă, dezvoltându-și creativitatea, încrederea în sine, dar și capacitatea de a lucra în echipă.

Premiile acordate de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) sunt o recunoaștere, pentru manageri culturali și organizații non-guvernamentale, a scuccesului unor acțiuni și programe pe care le derulează pe parcursul anului în diverse domenii culturale. AFCN este o instituţie publică autonomă, aflată în subordinea Ministerului Culturii, care operează la nivel național de peste 10 ani. A fost înființată în 2005 și este principalul finanțator public al ofertei culturale din România.

SPUNE-TI PAREREA