Directorul ADI Deșeuri, Pavel Plăian, a explicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, cum se vor colecta deșeurile, în containere speciale, în municipiul Bistrița și în comunele din județ.

Pavel Plăian a anunțat că în următoarea perioadă se vor achiziționa 60.000 de pubele galbene cu cip, pentru deşeuri din plastic şi metal pentru gospodăriilor din mediul rural şi pentru casele mediul urban. De asemenea, vor fi achiziționate 900 de „încasetări metalice” pentru blocuri, unde cetăţenii vor avea acces pe bază de cartelă pentru deşeurile menajere, plus softurile informatice de colectare a datelor. Acestea vor ajunge în județ până în 1 martie.

Plăian a explicat că cetăţenii de la blocuri vor depune gunoul menajer în aceste „încasetări metalice”, iar deşeurile reciclabile la containerele semiîngropate deja existente. Locuitorii de la case vor avea o pubelă pentru plastic şi metal, una pentru deşeuri menajere, iar sticla şi hârtia vor fi depuse la containerele semiîngropate.

2 COMENTARII

  1. Dar cu sticlele si borcanele ce facem? Le aruncam pe malul apei? Exista ambalaje mari de carton si recipienti sau obiecte de plastic mari care nu incap pe orificiul mic al conteinerelor ingropate. Ce se face cu ele? Gramezi langa conteinere?
    Mai ales in gospodarii sunt multe alte deseuri in afara celor menajere si a reciclabilelot: resturi vegetale din gradina, materiale textile, obiecte gospodaresti etc. Asa cum se face colectarea mobilelor sau electrocasnicelor vechi ar trebuie colectate periodic si aceste deseuri nereciclabile chiar daca asta s-ar taxa separat functie de cantitati sau volum. Ar putea fi un tractoras cu remorca special destinat acestei activitati care sa se deplaseze si sa ridice contracost astfel de deseuri, la comanda celor interesati.

  2. Exact stimabile, dar cu lectrocasnicele de prisos, scoase din uz… ce facem si cui le dam ? Daca nu veti gasi o solutie, atunci sa nu va mirati ca ele vor apare ” mobila ” dealungul cursurilor de ape si prin toate viroagele de prin paduri …

SPUNE-TI PAREREA