Pavel Plăian, directorul ADI Deșeuri, entitatea care gestionează deșeurile din județul Bistrița-Năsăud, a susținut o conferință de presă la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în cadrul căreia a oferit mai multe explicații referitoare la scandalul deșeurilor.

Șeful ADI a explicat că, în ultimul an, instituția pe care o conduce a lucrat pentru a implementa un sistem de colectare selectivă la deșeurilor care, în viitor, să fie eficient, să mărească gradul de reciclare și să scadă prețul pe care îl plătesc cetățenii.

“Mâine sosec primele 15 tituri cu pubele de la furnizorul din Germania, adică undeva la 15.750 de pubele, pentru mediul rural și pentru zonele de case din mediul urban. În următoarele săptămâni, în fiecare săptămână, vor veni câte 15 tiruri de pubele. Toate gospodăriile din județ vor fi dotate cu aceste pubele. Tot în această perioadă, sosesc cele aproximativ 900 de încasetări, care se vor face în zona de blocuri, pentru deșeurile menajere. La fiecare platformă de la blocuri, va fi arondat un număr bine definit de locatari, astfel încât numai acei locatari să aibă acces la acele platforme. Fiecare locatar va primi un card de acces. Reciclabilele, în zona de blocuri, se vor depune la containerele semiîngropate, care există, care sunt funcționale, au fost schimbați sacii…”, a explicat Pavel Plăian.

Directorul ADI Deșeuri spune că sistemul sa va implemanta din 1 martie.

Vezi mai jos toată conferința de presă:

SPUNE-TI PAREREA