16 agenți de turism din Cluj Napoca, Baia Mare, Zalău, Oradea, Brașov, Sibiu, Bacău, Bucuresti au participat la un eveniment de turism organizat în Tihuța și Colibița, în luna decembrie, sub denumirea Infotrip Țara Bârgăului, Tihuța, Colibița.

A fost o prima ediție a acestui infotrip, urmand ca în primavară să se mai organizeze un eveniment de acest fel. Este o premieră pe Valea Bârgăului.

Organizatorul evenimentului a fost Agenția de turism Colibita Travel, cu sprijin asociatiei Țara Bargaului, Tihuța, Colibita.

Ideea organizării unui infotrip a existat de câțiva ani, pe vremea când colega noastra Andreea era activa la centrul de informare și promovare turistica Bistrița Bargaului, neputându-se concretiza din cauza lipsei unei finanțări. A organiza un infotrip presupune niște costuri, de la transportul agenților de turism, cazare, masa, la alte activități de agrement. Aceste infotripuri se organizează în general pentru agenți de turism și oameni de presa pentru a cunoaște cât mai bine o zona, pentru a întra în contact direct cu unitățile de cazare, servicii, tradiții, oportunități de agrement. Ei bine, datorita Asociatiei Tara Bargaului, Tihuța, Colibita, înființată în 2019, și prin coordonarea noastră, a echipei Colibita Travel, am reușit sa punem cap la cap niște servicii și sa organizam acest infotrip”, au transmis organizatorii.

“Întâi s-a întrebat, în cadrul Asociatiei, cine răspunde prezent unei astfel de provocări. Am primit răspunsuri pozitive din partea a 13 membri. Aveam posibilitatea sa îl organizam pe cel puțin 4 nopți, deci 5 zile, dar am spus ca nu vrem sa îl extindem atât în prima faza.

Astfel am fost sprijiniți cu toate mesele de către operatori din zona Valea strajii, Tihuța și Colibita. Cazările au fost de asemenea asigurate de operatori din Colibita.

Nu a existat nicio pensiune care sa nu ne aștepte frumos, cu surprize plăcute pentru agenți. De ex, la pensiunea Ștefănut din Prundu Bargaului, agenții au avut ocazia de a îmbracă vechi costume populare. Fiecare pensiune și-a prezentat cât a putut de bine locația, serviciile asigurate și câteva ponturi pentru viitorii turiști.

Agenții noștri au avut ocazia sa testeze produse tradiționale participând la Atelierul de pâine organizat de doamna Ioana Hangan din Bistrița Bârgăului. Au vizitat atelierul de creație al doamnei Pop Anicuța tot din Bistrița Bârgăului.

Sâmbăta seara am fost plăcut impresionați de colindele, dansurile populare și tradițiile prezentate de ansamblul Plaiurile Bargaului.

La final am cerut un feedback de la ei. Ce parere au despre zona, dacă merita promovata și introdus în circuite sau recomandata pentru sejururi. Ei au spus ca da, merita. Avem ce oferi. Și noi ii credem”, se mai arată în comunicatul organizatorilor.

Florin Ionescu – Sibiu, ghid de turism “Am întâlnit oameni pasionați, oameni cu viziune, și atunci când o sa mai trecem pe aici nu o sa fie doar în tranzit, asta e clar! “ Irena Cosoreanu – București, agent de turism ” sunteți binecuvântați cu aceste locuri și o sa revenim cu drag” Daniela Milescu -București, agent “Concluzia: cu sau fără grup, eu ma întorc!” Dl Manole Cornel – Bacău, agent de turism “organizarea a fost ireproșabilă. Zici ca nu aveți doar un an de activitate ci 20” Luminița Franț – Bacau “Sunt plăcut impresionata, eu știam Colibita doar din poze, locurile și energia care sunt aici pe mine m-au lăsat fără cuvinte. Efectiv am TRĂIT, și atât. Și sunt sigura ca și turiștii vor simți aceste lucruri”. Mihail Danaila – București, agent de turism “Eu cred ca discuțiile astea trebuiau sa aibă loc de fata cu factorii decizional și autoritățile din zona. În sensul în care trebuie sa recunoaștem un aspect foarte important, județul Bistrița Năsăud fata de Maramureș și Bucovina nu este promovat chiar mai deloc. Și este de apreciat faptul ca tu poți sa spui ca ești unul din pionierii județului, ca ai pornit aceasta campanie a acțiunii de promovare a serviciilor și produselor turistice din zona și pentru tine este un aplond dacă reușești sa aduci alături de tine și alte zone din Bistrița și sa le pui la aceeași masa și sa începeți o acțiune ampla de promovare. Ramona – Cluj Napoca, agent “Eu va sunt foarte recunoscătoare, ție și Andreei, am trăit niște momente înălțătoare, mi-a plăcut foarte mult organizarea acestui infotrip, am reușit sa cunosc zona. A fost foarte bine și o sa revin.”

Sponsori și parteneri: Pensiunea Bradul – Valea Strajii, Pensiunea Ursa, Pensiunea Ștefănut – Prundu Bargau, Pensiunea Encian, Casa Edy, Pensiunea Lac Colibita, Pensiunea Bujor de Munte, Pensiunea Izvorul Zânelor, Montana Spa, Complex Fisherman’s – Colibita, Pensiunea Popas Transilvania, Tihuța Retreat, Pensiunea Tihuța – Piatra Fântânele.

SPUNE-TI PAREREA