Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, a venit astăzi cu o serie de lămuriri despre modul în care a votat Consiliul Local Bistrița în cazul majorătii taxei pentru salubrizare. Cristian Niculae dezminte minciunile care au apărut în ultimele zile în spațiul public și prezintă documentele oficiale, care atestă că aleșii PSD și întreg consiliul local s-au opus majorării acestei taxe pentru bistrițeni.

“Consilierii PSD și de altfel întreg Consiliul Local Bistrița a votat ÎMPOTRIVA majorării taxei de salubrizare! Acesta este adevărul și trebuie să-l cunoșteți dragi bistrițeni! În ultimele zile au apărut în spațiul public foarte multe minciuni referitoare la votul Consiliului Local Bistrița pe tema majorării taxei de salubrizare. Am fost ținta unor atacuri murdare bazate pe manipulare și minciună din partea unor “politicieni”, dar și a unor persoane așa-zis preocupate de binele comunității”, a transmis Cristian Niculae.

Viceprimarul prezintă documentele care atestă faptul că administratorul public al Bistriței, Cristian Niculae, a fost împuternicit de Consiliul Local Bistrița să voteze ÎMPOTRIVA creșterii taxei de salubrizare în cadrul ședinței AGA ADI Deșeuri din data de 22 octombrie 2019. Intervenția în plenul ședinței AGA ADI Deșeuri și votul, repezentantului Consiliului Local Bistrița, se vede în procesul verbal al ședinței – 49 voturi ”pentru” și 5 voturi ”împotrivă” (documentele atașate în secțiunea foto).

“Bistrițenii au nevoie de oameni politici corecți, cinstiți, demni pentru care sunt prioritare interesele cetățenilor, nu interesele politice de moment”, a transmis viceprimarul Cristian Niculae, într-o postare pe Facebook.

Acesta le transmite și un mesaj adversarilor săi politici, care s-au folosit de acest subiect pentru a câștiga notorietate.

“Mă delimitez de acest mod mizerabil de a face politică, nu am jignit niciodată adversarii politici și nu am folosit dezinformarea și calomnia ca mijloc de luptă politică. Există totuși o limită a decenței, a bunului simț, o linie ce nu trebuie depășită în spațiul public, în relațiile interumane și în societate. Haideți să o respectăm!”, a spus Cristian Niculae.

Replica viceprimarului Cristian Niculae vine în contextul în care ADI Deșeuri a decis, prin votul majorităților primăriilor din județ, majorarea taxei pentru salubrizare, Primăria Bistrița numărându-se printre unitățile administrativ teritoriale care s-au opus. După ce Consiliul Local Bistrița a renunțat, inițial, la subvenția pentru gunoiul bistrițenilor, viceprimarul Cristian Niculae a decis să întoarcă decizia și, printr-o hotărâre de Consiliu Local, subvenția să fie reintrodusă, astfel că bistrițenii nu vor plăti mai mult pentru salubrizare.

SPUNE-TI PAREREA