Sala Polivalentă din Bistrița mult prea mică a fost singurul minus al celui mai așteptat eveniment sportiv pentru comunitate din ultimii ani: debutul handbalistic într-o cupă europeană, un obiectiv la care poate nimeni nu visa când a luat naștere această super echipă!

CS Gloria Bistrița-Năsăud a jucat astăzi cu ERD Handball din Ungaria, în a doua partidă din grupa EHF, respectiv primul meci acasă. Biletele online s-au dat în câteva secunde iar pentru cele de la casă s-a stat trei ore la coadă. Evident, interes prea mare pentru un sport găzduit de o sală prea mică.

Cu jumătate de oră înainte de meci, sala plină, atmosferă fabuloasă, întreținută de cele două galerii, un grup de unguri (din Ungaria) făcând deplasarea până în Ardeal, să-și susțină favoritele. Tensiune din sală o puteai tăia cu cuțitul, aerul european al partidei se simțea din plin. Organizarea gazdelor impecabilă, până la cele mai mici detalii.

Spectacolul handbalistic a fost pe măsură, poate chiar peste așteptări. Gloria a arătat că e o echipă europeană, reușind un meci foarte spectaculos, cu o primă repriză de vis, în care handbalistele lui Pașca, după ce au scăpat definitiv de trac, și-au ciuruit adversarele. Elisei, Pristaviță, Moroianu, Dincă, Ilyeva,  au defilat la semicerc, în timp ce portărița De Paula a fost stăpâna porții. La pauză, se te freci la ochi, nu alta, Gloria conducea cu patru goluri, scor 15-11!

Ceva însă s-a produs la începutul reprizei a doua. Mai exact, elementul surpriză care a înclinat balanța în favoarea unguroaicelor a fost portărița de rezervă, Jullie Foggia, care le-a dat ceață bistrițencelor cu paradele sale. Elisei și Ilyna au ratat de la 7 metri iar apoi, pe rând, Dincă, Tetean, n-au reușit să o învingă pe brava apărătoare a buturilor adverse. Să te freci la ochi, nu alta, în minutul 45, ERD conducea cu 3 goluri (20-17, minutul 47), revenind de la minus 4. Dar, pe final, Gloria a arătat ca o mare echipă, a strâns din dinți, și-a revenit iar Pașca le-a dat un boost, mutând inspirat cu Tetean, care a marcat din 7 metri și apoi din acțiune, deblocând mentalul echipei. Cu un public fabulos, Gloria a reușit imposibilul, să egaleze prin Pristăvița, cu un minut înainte de final.

Tabela arăta 25-25, Bistrița avea atacul și, cu 30 de secunde rămase, un om în plus. Dar, ca un blestem, parcă tras la indigo după meciul cu Lublin, bistrițencele n-au reușit să tragă la poartă și partida s-a terminat egal. Un egal oarecum frustrant, dar am mânia zeii dacă n-am fi mulțumiți cu două puncte, fără înfrângere, în primele meciuri europene din istoria handbalului feminin bistrițean.

După două etape, Gloria ocupă locul doi în grupă, cu șanse la calificare, dar cu un drum extrem de greu pentru atingerea unui astfel de obiectiv.

Gloria 2018: Zoqbi de Paula, Inculeț, Nenezic; Ardean 1, Costa 1, Dincă 7, Ilyina 2, Moroianu 1, Paraschiv, Pristăvița 4, Rațiu 3, Șamanț, Țanc, Tetean 2, Vasileuskaya 4, Zegrean

În poartă, Darly Zoqbi de Paula 13/36 intervenții reușite (36%), Ljubica Nenezic 1/3 (33%)

Pentru ERD au evoluat: Jarunik, Foggea; Bizik 1, Do Nascimento 6, Gavai, Jerabkova 6, Kiraly, Kisfaludy, Kiss 4, Kovacevic 1, Lavko 1, Schatzl 1, Simon, Szabo 2, Termany, Toth 3

 

SPUNE-TI PAREREA