Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, repară greșeală și anunță că bistrițenii nu vor ma plăti mai mult la gunoaie.

Cristian Niculae a organizat astăzi o conferință de presă în care a anunțat că se va reveni la subvenționarea taxei de salubrizare din bugetul local, astfel încât cetățenii să plătească vechiul tarif, de 6,6/persoană/lună. Anunțul vine după ce majorarea taxei de salubrizare la 11,5 lei/ persoană a stârnit nemulțumiri în rândul bistrițenilor. Revolta a fost cu atât mai mare cu cât firma Supercom, care se ocupă de ridicarea și transportul deșeurilor, a cerut ca taxa să fie plătită în avans, pe 6 luni, până în luna martie a acestui an. Totuși, celor care au plătit deja această taxă nu li se vor returna banii, dar li se va recalcula tariful ulterior, după aprobarea bugetului. De asemenea, bistrițenii care își plătesc taxele în această perioadă vor plăti, deocamdată, tariful majorat. Majorarea taxei de salubrizare este motivată de necesitatea implementării unui proiect privind colectarea selectivă, care presupune achiziționarea de noi echipamente și pubele.

„Fac acest lucru pentru că eu consider că trebuie să fim solidari cu cetățenii municipiului Bistrița și îmi doresc ca, pe viitor, cetățenii să plătească atât cât aruncă, prin proiectul implemntat de către ADI Deșeuri, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bistrița. Obiectivul meu, în perioada următoare, este să mă asigur prin toate mijloacele posibile că Supercom-ul își face treaba bine. Voi pune permanent presiune pe operatorul de salubritate, dar și pe funcționarii Primăriei care au datoria si îi verifice astfel încât orașul să fie curat”, a declarat Cristian Niculae.

Viceprimarul spune că se va asigura că Supercom își va face treaba corespunzător, după ce mai mulți bistrițeni s-au plâns că nu se ridică gunoaiele.

Dacă va fi necesar, voi merge până acolo încât să trimit poliția locală să sancționeze operatorul atunci când nu își face treaba în mod corespunzător. Nu mai pot tolera disfuncționalitățile în colectarea deșeurilor din orașul nostru, atât pe partea de blocuri cât și pe străzile cu case, și atrag atenția în mod public operatorului de salubritate în acest sens”, a spus Niculae.

Acesta a explicat și că nu Primăria Bistrița a majorat taxa pentru deșeuri, decizia fiind luată de ADI Deșeuri, din care fac parte toate primăriile din județ.

„Taxa de salubrizare a fost crescută la valoarea de 11,5 lei/ lună/ persoană, prin decizia ADI Deșeuri, având în vedere investițiile necesare pentru implementarea proiectului plătești cât arunci, proiect impus de legea română și europeană de mediu. Am fost obligați să implementăm acest proiect. Cu toate acestea, nu vreau ca cetățenii să fie împovărați de creșterea acestei taxe. Fac un apel și către cetățenii municipiului Bistrița, să dea dovadă de responsabilitate civică și să continue programul de colectare selectivă a deșeurilor ca și până acum. Punctele de colectare selectivă sunt funcționale. Acele containere semi-îngropate sunt inscripționate în mod corespunzător și îi rog pe cetățeniii municipiului să nu mai arunce gunoiul menajer în acele containere. Cu siguranță, dacă vom colecta selectiv și ne vom atinge țintele de colectare selectivă, adică să depășim 50% din deșeuirle gnerate, în viitor, taxa de salubrizare va scădea“, a declarat viceprimarul Cristian Niculae.

1 COMENTARIU

  1. HOPAAAA ! deci se poate ? Va temeti de petitie ? E buna DEMOCRATIA PARTICIPATIVA ? Felicit pe doamna DORIS RAI pt. initiativa . D-lui vice C NICULAE ii spun doar atat; e bine ca are curajul sa -l infrunte pe tatucul saf din Primarie , partidul si consilierii pesedeului care voteaza ca oile la comanda . Vad ca a dat inapoi si cu Pasarela de fier suspendata de pe Independentei, si desi a votat-o s-a trezit din abureala si isi da seama ca e ca dracu de hada si de nesustenabila. Oameni buni din administratie ! Mai si ganditi cand va faceti ca munciti, ca ne-am saturat sa stam cu ochii pe voi ca pe bomba cu purici. Felicit pe toti care au semnat aceasta petitie pana in prezent. Stiu bine ce inseamna aceasta mobilizare si il rog pe vice sa regandeasca si proiectul care macelareste spatiile verzi si copacii din
    Ppiata
    Centrala. Dupa dezastrul de mediu din Australia lumea va impune o conduita stricta pe mediu si in privinta salvarii animalelor de ori ce fel. B-ta, si orasele pline de noxe nu isi mai permite sa distruga nici un centimetru de iarba si nici un copac sanatos. Bugat rau ati facut si ne-ati facut tuturor in acesti 30 de ani de bajbaieli !

SPUNE-TI PAREREA