Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că există un „surplus“ de forţă de muncă din administraţie de aproximativ 150.000 de angajaţi, la nivelul Ministerului Muncii. Ministrul prezice o reducere a personalului, dar susține că aceasta se va face numai după o analiză riguroasă, „nici cu răzbunare şi nici cu dorinţa de a demonstra ceva, ci doar de a eficientiza”.

Instituțiile vizate pentru reduceerea de personal sunt Casele Naţionale de Pensii, ANOFM, AJOFM, Inspecţia Muncii, cu ITM-urile, respectiv ANPIS (Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

„Aici erau şi cifrele pe care le avem (150.000 de angajaţi – n.red.). Nu este vorba dacă să fie înlocuiţi total, parţial, aşa fără nicio analiză. Constatarea mea, la Ministerul Muncii cel puţin, şi sunt în plină evaluare în minister, urmând ca în foarte scurtă vreme să le finalizez şi pe cele de la Casele Naţionale de Pensii, cu ANOFM, AJOFM, Inspecţia Muncii, cu ITM-urile, respectiv ANPIS (Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială – n.red), dar am avansat puţin cu situaţia de la Ministerul Muncii, impresia mea este că muncim mult, ne agităm mult şi nu avem eficienţă.

O concluzie la care am ajuns este că sunt activităţi intense în unele dintre compartimentele serviciilor din minister, problema este că nu avem eficienţă, pe de o parte, şi că nu ştim să normăm munca de aşa manieră încât să ajungem la rezultat şi atunci da, probabil tot timpul vor fi justificări că e nevoie de oameni mai mulţi, că sunt necesari angajaţi în plus. Fiecare manager, fiecare conducător de instituţie ar trebui să ştie foarte bine potenţialul oamenilor, să găsească o justă măsură între momentul în care simte că sunt încărcaţi suficient şi atunci este nevoie să se găsească cu adevărat specializarea sau tema, domeniul în care are nevoie de resursa suplimentară şi unde ne-am specializat – că avem şi această realitate în sistemul public – în a trage de timp“, a declarat recent ministrul muncii.

1 COMENTARIU

  1. Inca de la ” Lovitura de palat „… se stia ca ” daca nu se vor atinge de salarii si pensii „… invetitabil atunci vor trebui facute concedieri… pana ce STATUL DE DREPT VA FI IN INCAPACITATE DE A MAI FUNCTIONA …

SPUNE-TI PAREREA