Peste 13 metri cubi de lemne a vândut ilegal, într-o singură lună, un pădurar din Bistrița-Năsăud. Acesta a fost trimis în judecată pentru infracțiunile de delapidare, fals intelectual, uz de fals și complicitate la delapidare.

Pădurarul se numește Cristian Vasile Roman și este nimeni altul decât fratele viceprimarului comunei Dumitrița, Adrian Grigore Roman.

Conform procurorilor, Cristian, fratele viceprimarului din Dumitrița, „având calitatea de pădurar în cadrul Ocolului Silvic Dealu Negru, din Bistrița-Năsăud, și-a însușit fără drept, din gestiunea sa, cantitatea de 13 metri cubi material lemnos, pe care a remis-o celorlați trei inculpați, în schimbul unor sume de bani, împreună cu documente întocmite în fals, respectiv avize de însoțire a materialului lemnos, în care s-au atestat fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului”.

Mai departe, procurorii spun că aceste acte au fost ulterior prezentate de către ceilalți trei inculpați: Adrian Moldovan, Valer Bor și Ioan Sorin Șoancă, organelor de poliție, cu ocazia controalelor efectuate asupra transporturilor de material lemnos. Vezi aici comunicatul oficial al Parchetului Bistrița-Năsăud. 

Pădurarul este acuzat că și-a însușit lemnul într-o singură lună, octombrie 2018.

 

SPUNE-TI PAREREA