Noul an, aduce noi investiții în ceea ce privește aparatura din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud. Unul dintre cele mai performante aparate cu raze X în sistem digital așteaptă doar autorizația CNCAN, pentru a putea fi pus în funcțiune. Valoare investiției este peste 200.000 euro.

Aparatul de radiologie digital oferă o mare acuratețe imaginilor și poate să fie folosit pentru evaluarea întregului schelet, dar și pentru investigații ale aparatelor: respirator, gastrointestinal, cardiovascular și urogenital.

Continuăm și în 2020 investițiile pentru sănătate, împreună cu echipa de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, condusă de Gabriel Lazany, care și-a demonstrat competența. Până la urmă, aceasta este obligația noastră, să ne facem treaba, însă noi vrem să continuăm să o facem cu responsabilitate și la cel mai ridicat nivel, pentru că ne dorim ca oamenii din județul nostru să beneficieze de un sistem de sănătate performant care să-i trateze, să-i ajute, unul în care să aibă încredere! Valoare investiției: 1.129.250 lei – 236.442 euro, a declarat Emil Radu Moldovan, Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, pe pagina de Facebook.

Mai mult, masa de poziționare a pacientului se poate preprograma și poate să fie înclinată până la 90 de grade, iar cea mai mică înălțime este de 48 cm. Așadar, este potrivită din punct de vedere ergonomic, atât pentru pacienții cu greutate mare, cât și pentru cei cu dizabilități sau în scaun cu rotile.

Sănătatea va fi pe primul loc și în acest an. Anul precendent, a adus investiții de 30 de milioane lei, respectiv 6 milioane €, pentru achiziționarea a peste 150 de echipamente ultra-performante, modernizarea secției de Anestezie și Terapie Intensivă (14 milioane lei- 3 milioane €), zeci de mii de pacienți tratați, medici profesioniști și cadre medicale care muncesc zilnic, o echipă profesionistă.

 

SPUNE-TI PAREREA