La data de 5 ianuarie 2020, în jurul orei 23.46, un bărbat de 32 de ani, din Șieu Sfântu a sesizat faptul că i-a fost furat autoturismul care se afla în apropierea unui bar din Şintereag, cu cheile în contact.

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au declanșat verificările, iar în urma activităților desfășurate, autoturismul a fost depistat și oprit în trafic, pe raza localităţii Şieu Sfântu. La volanul acestuia se afla un tânăr de 20 de ani, din Șieu Sfântu.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că tânărul nu deţine permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 18 ani, din Prundu Bârgăului, pe care îl cercetează pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În fapt, la data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 10.50, un bărbat de 31 de ani, din Bistrița-Bârgăului a sesizat faptul că, noaptea de 04/05.01.2020, i-a fost sustras autoturismul care se afla parcat în curtea unui imobil din Unirea.

În urma verificărilor efectuate, la scurt timp, polițiștii au localizat autoturismul, pe raza localității Jelna, unde a fost accidentat și abandonat. Totodată, în urma cercetărilor efectuate, au identificat și depistat un tânăr de 18 ani, din Prundu Bârgăului, bănuit de comiterea faptei și care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În prezent acesta se află în Centru de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunerea de luarea a unei măsuri preventive. Cercetările continuă de către polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale.

SPUNE-TI PAREREA