Asociaţia Tășuleasa Social, în parteneriat cu organizaţia germană Die Johanniter, a desfășurat și în acest an acțiunea de distribuire a cadourilor cunoscută sub numele “Camionul de Crăciun”. Scopul acestei acțiuni devenită tradiție și care implică mii de voluntari, camioane și zâmbete este bucuria directă oferită din partea unui copil neamț unui copil român.

În fiecare an, în perioada Crăciunului cadourile donate de asociații non-guvernamentale, școli, biserici şi supermarketuri sunt aduse de zeci de șoferi de camioane care conduc mii de kilometri pentru a duce darurile copiilor care le aşteaptă. Conduc prin întreaga Germanie până în Ajun pentru a colecta cadourile. Apoi, în dimineaţa celei de-a doua zile de Crăciun, se întâlnesc, îşi iau rămas bun de la familii şi pornesc să distribuie cadourile.

Cele 20 de tiruri au pornit spre România și vor fi vizitate 6 județe, mai precis: Mehedinti, Suceava, Salaj, Cluj, Bistrita-Nasaud, Sibiu. Sute de copii vor zâmbi sincer, în praj de sărbătoare. 10.216 de copii din județul Bistrița Năsăud, în 28 decembrie vor primi câte un cadou de la Moșu din Camionul de Crăciun.

Din păcate, anul acesta, trei camioane au fost lăsate în urmă din cauza unor probleme tehnice în oed, conform unei postări pe facebook a asociției Johanniter-Weihnachtstrucker. Reparațiile sunt în plină desfășurare, pentru a-și putea continua traseul. Cu ușurință, frontiera maghiară a fost ușor de traversat. Acum ne separăm la doar două ore de mers cu maşina de astăzi, lângă Budapesta. În această dimineaţă, convoiul pentru România a plecat din centru din Balástya, Ungaria. După controlul frontierei din România, continuă traseul.

Operațiunea ”Camionul de Crăciun” va continua și anul acesta fiind una dintre cele mai îndrăgite acțiuni ale Asociației Tășuleasa Social, derulată în parteneriat cu Die Johanniter din Germania.

SPUNE-TI PAREREA