Spitalul Județean de Urgență Bistrița a câștigat procesul cu tânăra mamă din Rodna, care a calomniat instituția printr-o postare pe Facebook. Vezi aici detalii despre scandalul de la începutul acestui an. 

Femeia se numește Rebeca Rebrean și este din Rodna. Citește un interviu cu femeia, care spunea că nu îi este frică de proces, după ce directorul Spitalului Județean, Gabriel Lazany, a anunțat că o dă în judecată pentru calomnie.

Judecătoria Bistrița a admis cererea formulată de Spitalul Județean Bistrița și obligă femeia să plătească suma de 1293 de lei, cu titlu de reparație patrimonială pentru prejudiciu de imagine și cheltuieli de judecată de 115 lei. De asemenea, femeia trebuie să își ceară scuze pe rețeaua de socializare Facebook și în toate ziarele online în care a fost publicate afirmațiile pârâtei referitoare la conduita personalului Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

„Admite cererea formulată de reclamantul S. J. de U. Bistriţa în contradictoriu cu pârâta R. D. R.. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 1.293 lei cu titlu de reparaţie patrimonială pentru prejudiciul de imagine. Obligă pârâta la publicarea de scuze publice pe reţeaua de socializare Facebook, precum şi în toate publicaţiile scrise şi online în care au fost publicate afirmaţiile pârâtei referitoare la conduita profesională a personalului Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa în termen de 5 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii. Obligă pârâta la plata sumei de 115,51 lei către reclamant cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicarea hotărârii. Cererea de apel se depune la Judecătoria Bistriţa. Pronunţată în şedinţă publică azi, 23 decembrie 2019”, se arată pe portal. 

Hotărârea Tribunalului Bistrița-Năsăud nu este definitivă. Femeia poate ataca sentința în termen de 30 de zile.

 

 

 

SPUNE-TI PAREREA