Conform Bursa.ro, orele de antreprenoriat au fost incluse în curricula obligatorie a şcolilor, în urma unui Acord semna între Complexul Educaţional Laude-Reut, Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) şi Federaţia Patronală de Petrol şi Gaze (FPPG).

Acordul a fost aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi va intra în vigoare la începutul anului următor, potrivit sursei citate.

 Iniţiativa Complexului Laude – Reut este una salutară oferind astfel un exemplu celorlalte instituţii de învăţământ din ţară, fie că vorbim de cele de stat sau private. Ne bucurăm că un colegiu de renume, cu performanţe remarcabile a înţeles esenţa demersului nostru. Consolidarea educaţiei antreprenoriale în şcoli şi instituţii de învăţământ liceal va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei noastre, a afirmat Cristina Chiriac, preşedinte CONAF.

Demersul Complexului Educaţional Laude-Reut reprezintă prima măsură concretă promovată de mediul privat prin care se susţine dezvoltarea competenţelor antreprenoriale în rândul tinerilor prin modalităţi noi şi creative de predare şi învăţare începând din şcoala gimnazială şi continuând cu învăţământul superior.

Tova Ben Nun-Cherbis, preşedintele Complexului Laude-Reut a declarat că: Suntem onorați să fim prima școală inclusă în Pactul pentru Educație Antreprenorială, așteptăm să ni se alăture și alte școli și să pregătim împreună generațiile de mâine care vor intra pe piața muncii, pentru un viitor mai bun și mai valoros, dezvoltându-le competențele antreprenoriale prin modalități noi și creative de predare și învățare începând din școala gimnazial.

CONAF a anunțat faptul că peste 83.000 de firme și PFA-uri au fost radiate de la Registrul Comerțului în perioada ianuarie-septembrie din acest an, cu 42% mai multe față de anul trecut. Este un record negativ pentru economia românească. Soluția este încurajarea educației antreprenoriale și a mediului de business.

Pe scurt, Educaţia antreprenorială se referă la dezvoltarea unui set de competenţe, aplicabile nu doar în conducerea întreprinderii sau afacerii.

Sursa foto: Conaf.ro

SPUNE-TI PAREREA