Revoluţia română din decembrie 1989 a înlocuit totalitarismul cu libertatea. În urmă cu 30 de ani, o revoltă a românilor începută la Timişoara a cuprins ca o flamă toată ţara. A fost atât de puternică, încât a spulberat în câteva zile aproape patru decenii de dictatură comunistă.

Au fost cele mai curajoase proteste ale sfârșitului de secol XX în Europa și s-au soldat, din păcate, cu victime, spre oroarea lumii întregi, care a putut privi – pentru prima dată în direct, la televizor – cum se desfășoară o revoluție într-o țară sătulă de zecile de ani de privațiuni și suferințe.

De asemenea, viceprimarul ristian Niculae, prezent și el a transmis, să-i cinstim cum se cuvine pe acești eroi ai neamului românesc și să-i păstrăm mereu în gândurile și-n inimile noastre. Jertfa lor să ne inspire azi, și în vremurile care vin, să fim mai drepți, mai patrioți și mai respectuoși cu principiile libertății pentru care s-au luptat.

În semn de respect, stă Monumentul Revoluției, în locul unde în 22 decembrie 1989 mii de manifestanți au strigat ”Libertate!”, „Democrație!” și „Jos Comunismul!”, Bistrița contribuind astfel la victoria Revoluției române care a înlăturat regimul dictatorial comunist.

 

SPUNE-TI PAREREA