Sâmbătă noaptea, jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița, s-a desfăşurat o acţiune punctuală pe linia silvică, pentru prevenirea, combaterea tăierilor şi transportului ilegal de material lemnos şi de pomi de Crăciun.

Pe raza Ocolului Silvic Dealu Negru, în localitatea Budacu de Sus a fost
depistat un bărbat care pătrunsese în fondul forestier cu un autovehicul, fără acordul
proprietarului. De asemenea, a fost depistat un transport de pomi de Crăciun nemarcaţi,
conform prevederilor legale în vigoare, respectiv transport de material lemnos, fără
documente legale de provenienţă, la intrarea în localitatea Sebiş.

Au fost aplicate sancţiuni pentru transport de material lemnos fără aviz, transport de pomi de Crăciun nemarcaţi, respectiv pătrunderea în fondul forestier cu un autovehicul, fără acordul proprietarului.

Materialul lemnos (1,5 metri cubi), a fost ridicat în vederea confiscării și a fost predat în custodie organelor silvice competente. Totodată, au fost aplicate două avertismente scrise şi pentru lipsa împrejmuirii unui depozit şi a instalaţiilor de prelucrare a materialului lemnos.

Pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public, au fost aplicate două sancţiuni
conform Hotărârii de Consiliu Local nr. 153 din 2009.

Tot la acest sfârşit de săptămână, au fost aplicate sancţiuni pentru provocarea şi
participarea efectivă la scandal, tulburarea ordinii publice, apelarea la mila publicului, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare şi pentru comercializarea de produse în alte locuri decât cele amenajate.

Totalul sancţiunilor se ridică la 5.995 lei

2 COMENTARII

 1. Nu de amenzi se tem hotii de lemne … si-i doare fix ” invers ” … de ea lege si de el SUMAL… , ca oricum nu lucreaza nicaieri, n-au salarii si nici pensii si… nici bunuri pe numele lor, care sa poata fi urmarite si executate silit …
  Daca insa , ar fi institutita si MASURA REPARATORIE COMPLEMENTARA , prin care :
  – pentrtu fiecare m.c. de lemn taiat ilegal, sa fie obligat delicventul GRATIS , sa participe la plantarea a cel putin o mie de puieti in contul unitatii silvice pagubite ptr materialul care se poate cuba ,
  – si cel putin doua mii de puieti pentru fiecare puiet distrus ori taiat ilegal ( gen pomii de iarna … )
  – si daca nu participa sa fie infractiune pedepsita cu cate 2 ani de puscarie ptr fiecare m.c. de lem cubabil taiat , SUPLIMENTAR PEDEPSEI PENTRU DELICTUL PRODUS ,
  – ori 4 ani de puscarie pentru puietul taiat ilegal …SUPLIMENTAR PEDEPSEI PENTRU DELICTUL PRODUS ,
  va garantez eu CA ASTA I-AR DUREA CEL MAI TARE pe delicventii silvici .
  Problema este ca statul asta pr.ost , nu este interesat sa recupereze pagubele si sa readuca situatia de fapt la starea anterioara producerii pagubelor . De ce ? …. Pai… pricepeti Dvs de ce … ( si eu cred ca poate pentru faptul ca in ” spatele ” acestor hoti stau chiar guvernantii sau partidele politice aflate la butoane si bine ar fi sa ma insel io … )

 2. Asta-i suna mai ales la doamna Doina Pana si care au urmat dupa dumneaei , care a incercat ea sa faca ceva dar NEPRICEPANDU-SE IN DOMENIU , cu PSD-ul lor cu tot, a facut o lege ineficienta si foarte greu de aplicat , fara sa se preocupe si de refacerea a ceea ce s-a taiat si defrisat .

SPUNE-TI PAREREA