Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă ce se va întâmpla cu proiectele începute de PSD la nivelul județului și finanțate prin Compania Națională de Investiții sau prin PNDL. Concret, jurnaliștii s-au referit la proiectul de reabilitare a Colegiului Național “Liviu Rebreanu” din Bistrița și la Sala Polivalentă din Wonderland.

Turc a spus că reabilitarea CNLR va continua iar în ceea ce privește Sala Polivalentă răspunsul nu a fost foarte clar.

“Nu discut despre proiectele propagandistice ale PSD, din anul 2012 până în anul 2019, la guvernarea locală este din 2008. Deci nu poți să vii cu hârtii, cu desene și să ceri bani pe niște desene după ce ai plecat de la guvernare”, a spus Turc.

Vezi video cu toată declarația:

1 COMENTARIU

 1. Motto:
  “Parcul sportiv nu servește spectacolismului ci este școala adevărateii educatii fizice. Nu este un stadion unde 22 fac sport și 22000 privesc, ci vrea să inverseze aceste cifre, ca 22000 să facă exercitii și 22 să privească”.
  (Iuliu Hatieganu, în cuvinte întelepte)

  Problema insuficientei locurilor de parcare in zona stadionului din parcul Municipal este una falsa, deoarece spectatorii ajung aici foarte usor pe jos. Chiar si marirea numarului de locuri de parcare ar fi posibila prin trecerea circulatiei auto pe malul stang al râului Bistrita, prin amenajarea si asfaltarea strazii Codrisor cel putin pe portiunea dintre Podul Budacului si spatele stadionului . Pentru asta ar fi necesara construirea unui pod peste râul Bistrita prin fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordata strada Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de Piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apa existente in trecut in zona respectiva. Odata cu amenajarea strazii Codrisor s-ar putea obtine si un numar mare de locuri de parcare la poalele padurii. De aceea, mai important decat mutarea stadionului, edilii s-ar putea ocupa ca Bistrita sa aiba din nou o echipa de fotbal performanta. Prin urmare, stadionul trebuie sa ramana pe locul lui pentru si a fi usor accesibil publicului spectator. In toate marile orase, stadionul se afla in apropiere de zona centrala , astfel incat oamenii sa se poata deplasa usor la diferite evenimente sportive sau culturale organizate acolo. De aceea, National Arena din Bucuresti, Cluj Arena din Cluj sau Ion Oblemenco din Craiova, au fost reconstruite pe locul vechilor stadioane. Chiar si celebrul San Siro, stadion construit în 1926, a carui denumire oficiala este Stadio Giuseppe Meazza, pe care joacă rivalele Inter Milano și AC Milan ar putea fi demolat, conform DigiSport. Autoritățile din Milano și-ar dori, însă, restaurarea stadionului San Siro. Rămâne, așadar, ca cele două cluburi să demonstreze că această investiție masivă este benefică.
  Stadionul si sala polivalenta trebuie sa ramana in oras unde spectatorii pot ajunge in numar mare chiar pe jos. Ba mai mult sala polivalenta, destinata pentru a găzdui cele mai variate evenimente, de la sporturi de contact (judo, box, arte marțiale etc) la gimnastică, hochei, tenis și alte sporturi de echipă (baschet, handbal, volei etc) până la evenimente culturale, corporatiste, conferințe sau concerte, de ce s-o faci la dracu-n praznic, pe pasunea din Unirea in loc sa o faci in oras. Spre exemplu, un loc potrivit pentru Sala Polivalenta ar putea fi langa Jandarmerie, pe locul fostului Proditerm, unde primaria dispune de 3 ha, dezvoltand astfel un punct de atractie intr-o zona destul de centrala a orasului. De altfel, cu cativa ani in urma, primarul Cretu spunea ca vrea sa conserve cosul de fum de la fosta centrala termica zonala PRODITERM, insa nu stie ce s-ar putea face in „turnul” respectiv. Una din posibilitati ar fi amenajarea unui „TURN DE PARASUTISM”, dupa modelul celor existente in orasele Baia Mare, București, Cluj-Napoca, Iași, Ploiești și Suceava.
  Nimeni nu spune sa nu se amenajeze un complex sportiv si in Unirea, insa fara desfiintarea stadionului din Parcul Municipal, cu care bistritenii nu sunt de acord. Complexul sportiv din Unirea ar trebui sa includa doar terenuri si dotari pentru practicarea sportului de mase si sa fie amenajat dupa modelul Parcului sportiv „Iuliu Hatieganu” din Cluj.

SPUNE-TI PAREREA