Un bărbat în vârstă de 46 de ani din Bistrița, profesor la o școală din Bistrița, a sesizat faptul că un elev în vârstă de 12 ani a fost depistat în timp ce folosea petarde în curtea școlii.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de deținerea și folosirea de materiale explozive fără drept.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și polițiști din cadrul Serviciul Acțiuni Speciale au depistat în  flagrant un minor din Viișoara, în timp ce comercializa articole pirotehnice din categoria P1, în zona în care locuiește.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că articolele pirotehnice erau procurate de tată, un bărbat de 40 de ani. Polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor  articolele pirotehnice în cauză, respectiv 52 pachete a câte 60 bucăți fiecare.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Până în luna ianuarie 2020, în baza planului naţional de acţiune ”Foc de artificii”, poliţiştii specializați în domeniul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase din Bistrița-Năsăud desfăşoară acţiuni specifice, pe raza întregului judeţ, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice.

SPUNE-TI PAREREA