Conform IPJ BN, peste 60 de persoane au fost legitimate și verificate în cadrul acțiunilor preventive, desfășurate ieri, de polițiști, jandarmi și reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Bistrița-Năsăud, în localitatea Teaca.

La data de 11 decembrie 2019, între orele 06.00 – 14.00, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, Serviciului Criminalistic, sprijiniți de jandarmi și specialiști din cadrul D.G.A.S.P.C. Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiuni pe raza comunei Teaca. Acțiunile au urmărit asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și respectarea normelor în vigoare privind evidența, domiciliul, reședința și actele deidentitate ale persoanelor care locuiesc în zona respectivă.

Activitățile de ieri au vizat combaterea delictelor silvice, prevenirea evenimentelor rutiere, prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul comerțului și prevenirea apariției pestei porcine africane.

Astfel, 64 de persoane, depistate în Viile Tecii, dar și raza localității Teaca au fost legitimate de polițiști și jandarmi și 27 de autoturisme au fost controlate în trafic de rutieriști. Cu ocazia acțiunilor, a fost constată, în flagrant, o infracțiune de conducere fără permis. Totodată, a fost depistată o tânără de 17 ani, căutată la nivel național, fiind dispărută din data de 27 noiembrie.

Oamenii legii, împreună cu reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Bistrița-Năsăud au acționat și pe linia absenteismului școlar, fiind depistați 6 elevi care nu frecventau cursurile școlare. De asemenea, polițiștii au participat la 4 activități la clase la care au fost semnalate probleme de comportament ale unor elevi.

În urma acțiunilor de ieri, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totalăde 5725 lei, una dintre acestea fiind conform Legii 171/2010 și una la regimul rutier. De asemenea, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 2,76 mc cherestea, transportată fără documente legale.

SPUNE-TI PAREREA