O investiție în valoare de 749.516 lei (156.845 euro), completează seria de dotări a Spitalului Județean Bistrița-Năsăud. Un aparat ultraperformant va permite identificarea, tratarea și prevenirea accidentului vascular. 

“Din păcate, accidentele vasculare cerebrale sunt tot mai frecvente! Însă, 𝐝𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐢 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐢𝐢, 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐁𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐭𝐚 a fost inclus în programul național de sănătate „Acțiunea prioritară pentru tratamentul intervențional al 𝐀𝐕𝐂”, la începutul acestui an.

Aveam aparatura necesară, dar din nou echipa de la Spitalul Județean a mers către 𝐮𝐥𝐭𝐫𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧𝐭𝐚 și 𝐚𝐦 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭

aparatul de ultrasonografie Doppler cu sonde pentru examenul extracranian al arterelor cervicocerebrale și un aparat sistem Doppler transcranian pentru examenul transcranian al arterelor cerebrale. 

“Aceste noi achiziții permit identificarea cauzei 𝐀𝐕𝐂, evaluarea corespunzătoare a pacienților, dar și tratamentul țintit pentru a preveni reapariția bolii. De asemenea, pot fi evaluate persoane care suferă de o boală care crește riscul apariției 𝐀𝐕𝐂, dar și persoanele care manifestă simptome precum tinitus, tulburări de vedere, vertij sau amorțeli ale membrelor.

Cât despre programul național în care a fost inclus și spitalul nostru, coordonat de d-na Dr. Oana Toma, medic specialist neurolog, acesta își dovedește eficiența, mulți pacienți care au beneficiat de tratament intervențional în caz de 𝐀𝐕𝐂 fiind recuperați.”- Dr. Gabriela Deak, director medical la Spitalul Judeţean

De data aceasta este vorba despre o #InvestițieÎnSănătate de 749.516 lei (156.845 euro), iar dotarea Spitalului nostru va continua.

Județul nostru trebuie, merită și poate să aibă un Spital unde profesioniștii, aparatura performantă, calitatea și continua dezvoltare să facă echipă, pentru toți cei ce au nevoie”, a transmis președintele CJ, Emil Radu Moldovan. 

SPUNE-TI PAREREA