Nici nu știu cum și cu ce să încep. Mi-a scris foarte multă lume pentru mama văduvă din Chiraleș. O cheamă Aurora Moldovan, are 40 de ani și trei copii: o fată, Denisa, de 12 ani, și doi băieți. Unul de un an și 3 luni, Solomon, și unul de 3 ani, Samuel. Denisa nu mai merge la școală, stă acasă și are grijă de frățiorii ei cât mama e plecată la muncă prin sat sau, după cum spun unii vecini, la cerșit în oraș. Tot vecinii spun că nu ar fi văduvă de acum, ci de vreo 2 ani și că băiatul cel mic e făcut cu altcineva. Aurora a fost găsită in gara din Bistrița pe când era doar o copilă. Oamenii care au găsit-o sunt oameni simpli și ei și au crescut-o cum au putut din puținul lor. Timpul a trecut, iar Aurora și-a făcut o familie. Cămăruța ce i-a fost dată de părinții adoptivi este in stare avansată de degradare, nu are geamuri, apă, crăpăturile fac loc șobolanilor, pe jos fiind pământ. Când merge în sat la muncă, nu este plătită corect, pe motiv ca este de etnie romă. De exemplu, a spălat 6 covoare într-o zi, afară, în frig și cu apă rece, iar doamna a zis că îi dă 50 de lei când va lua alocația copiilor. Aurora nu este o gospodină, iar asta se vede cu ochiul liber. Postând în multe grupuri situația ei, femeile “mi-au sărit în cap”, că de ce am ales sa o ajut, din diferite motive că nu ar merita: pentru că lasă de dorit curățenia si spusele ei. Eu…ce să fac acum? Nu renunțăm. S-au implicat mulți oameni și cred ca acei copii merita să trăiască în căldură. Măcar atât. Ionuț Nati se va ocupa de renovarea “casei” și o va face locuibilă. Din donațiile oamenilor vom completa ce mai trebuie, vom băga apa, astfel încât sa îmbunătățim viața acelor trei copilași, pentru ca ei nu au nicio vină.

UMANITAR. O văduvă cu trei copii din Chiraleș are nevoie de ajutor!

Având în vedere implicarea oamenilor, am decis să împart tot ceea ce se adună și sa mai ajut o familie cu 6 copii, tot din Chiraleș. Familia are căsuța lor aranjată, are apă potabilă, curățenie in casă și se gospodăresc cât de bine pot, tatăl muncind cu ziua în construcții.

O alta familie pe care vreau să o ajut este din Tiha Bârgăului, unde 5 copilași cu părul bălai îl așteaptă cuminți pe Moș Crăciun. Voi merge zilele acestea acolo și vă voi ține la curent și cu situația lor.

Totodată a apărut în mediul online o familie cu 11 copii ce locuiesc într-un container. Da, știu, e strigător la cer această situație și ar fi multe întrebări. Dar cine suntem noi să judecăm? Dacă putem face un bine, să îl facem, dacă nu, ignorăm si atât, fără sa judecăm. Pe pagina mea de Facebook voi posta toate detaliile și tot parcursul acestei campanii, în care am ajuns întâmplător. Am evitat să mai fac astfel de campanii tocmai din răutatea unora, tocmai din comentariile ulterioare referitor la cine merită și cine nu. E ușor să comentezi din spatele tastaturii, fără să știi însă ce implică asta. Multă și multă muncă, atât fizică, dar mai ales psihică. Sa te duci la familii acasă și să îți notezi nevoile lor, sa faci postări în care apelezi la mila oamenilor, după care vorbești la telefon ore în șir, să mergi să aduni toate donațiile și să îți transformi casa în depozit, după care să sortezi și să împarți pe necesități la fiecare familie… toate astea presupun enorm de multă muncă. De aceea VĂ ROG în cel mai politicos mod cu putință sa vă păstrați comentariile răutăcioase. Dacă doriți sa ajutați, e bine primit absolut orice, dacă nu, beți un pahar de apă să vă înghițiți răutatea.
După cum am spus, voi posta pe pagina de Facebook fiecare pas, iar la final și pe cei care au ajutat și au schimbat puțin viața unor copii amărâți. Nu uitați, copiii nu au nicio vină.

Alina Moldovan

SPUNE-TI PAREREA