„𝟓𝟎% 𝐝𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐜𝐞𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐝𝐞𝐳𝐚𝐦ă𝐠𝐢ț𝐢 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐭𝐞𝐬𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 #PISA 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐜𝐡𝐢𝐚𝐫 𝐦𝐚𝐢 𝐝𝐞𝐳𝐚𝐦ă𝐠𝐢ț𝐢 𝐜ă #PISA 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐮𝐧 𝐭𝐞𝐬𝐭 ș𝐢 𝐧𝐮 𝐮𝐧 𝐭𝐮𝐫𝐧.😅

Am așteptat să treacă valul de #șoc și #groază legat de aceste rezultate pentru a publica această postare”, a scris Adrian Solcan, într-o postare pe Facebook.

„Î𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐫â𝐧𝐝, 𝐜𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐭𝐞𝐬𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐏𝐈𝐒𝐀?

Sunt teste standardizate internațional și compară studenți din peste 80 de economii. De menționat că doar țările care fac parte din OECD (despre OECD, altă dată) trec prin aceste teste.

Testele sunt menite să vadă dacă ceea ce învață elevii în școală poate fi aplicat în viața reală.

𝐏𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐢𝐮: noi, ca țară, noi ca societate nu am făcut din educație o prioritate. Și aici nu mă refer doar la stat, guvern și „autorități”. Este simplu să dăm vina pe cei care ne conduc, dar hai să fim serioși, câți dintre români pun accent pe „educația„ copiilor?

Vedem statistici de felul „90% dintre români nu cumpără nici măcar o carte”, „românii campioni la analafabetism funcțional” etc. Aceste statistici nu sunt vina autorităților ci a părinților care au considerat că dacă trimit copilul la școală și îi dau 5 lei pe zi, eventual 50 lei la fondul clasei, s-a terminat obligația lor.

 

𝐂𝐨𝐦𝐦𝐞𝐧𝐭 #𝟐: Elevii nu văd în școală și în procesul de învățare un mod eficient de a reuși în viață. Atâta timp cât pe toate platformele sociale ne arată modele de reușită înafara școlii, nu ar trebui să ne mire că elevii nu sunt pasionați de școală. Eu consider că elevii sunt mult mai pragmatici astăzi, decât erau altă dată.

#𝟑: Programa școlară este muuult în urma nevoilor de învățare actuală, iar acest lucru se datorează tot nouă, pentru că nu facem din educație o prioritate. Anual vedem rezultatele slabe la examene, teste și admiteri, ne uimim cam două săptămâni și ne trece. Nu am văzut încă nici un protest pentru #Educație în România.

#𝟒: sunt cel puțin patru tipuri de cunoștințe necesare în acest moment pentru copii din România:

📌 educație financiară și antreprenorială;

📌 educație despre nutriție;

📌 educație sexuală;

📌 educație despre societate, voluntariat și funcționarea statului”, este mesajul lui Adrian Solcan.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Post excelent. Îmi place absolut acest site. Mulțumesc!
    Piese FORD originale livrare rapida. Magazin piese auto Ford si Service Ford in Bucuresti. Am creat pentru dumnevoastra un catalog de piese Ford usor de folosit. Pe care sa puteti identifica si comanda online piese auto FORD.

SPUNE-TI PAREREA