Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate au pus la dispoziție 818 pachete cu produse igienico-sanitară, care urmează a fi distribuite în toate UAT-urile din Bistrița-Năsăud.

Conform hotărârii 784/2018, Art. 3, persoanele care vor beneficia de aceste pachete acordate în cadrul POAD sunt:

• persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

• familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

• persoane aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei hotărâri, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate.

Pachetele cu produsele de igienă vor fi recepționate de către Primăriile unităților administrativ teritoriale, în perioada 9-13 decembrie a.c.,  urmând ca în termen de 45 de zile de la recepție să ajungă în posesia beneficiarilor. Pentru a veni în sprijinul acestora, primăriile vor începte distribuirile în așa fel încât persoanele beneficiare să se bucure de produse până de Crăciun.

Astăzi au fost distribuite pachetele în municipiul Bistrița, orașul Beclean, Năsăud și comunele Căianu Mic, Chiuza, Ilva Mică, Livezile, Maieru, Nimigea, Prundu Bârgăului, Salva și Teaca urmând ca până în data de 13 decembrie a.c. să recepționeze produsele și restul unităților administrativ teritoriale. Tot în cadrul aceluiași program, urmează să fie distribuite și pachete cu produse alimentare.

Întreaga activitate de recepție și predare a acestora către reprezentanții autorităților publice locale, este urmărită de Instituția Prefectului județul Bistrița-Năsăud.

Toate pachetele cu produsele de igienă sunt furnizate de către SC Best Achiziții SRL Bod, din județul Brașov, care a încheiat contract cu Ministerul Fondurilor Europene, și conțin:
• Periuță de dinți 5 buc;
• Pastă de dinți 300 ml;
• Săpun lichid 500 ml;
• Șampon copii 800 ml;
• Șampon adulți 500 ml,
• Detergent de rufe 2700 gr.

SPUNE-TI PAREREA