O zi care trebuia să fie una fericită pentru copii, părinți și bunici a devenit un coșmar pentru o familie din Bistrița. 

Două persoane, un bărbat și un copil de trei ani, au căzut pe casă scării în Bistrița, pe strada Vișinului. Prin apelul la 112 s-a anunțat că victimele sunt inconștiente și, la fața locului, au intervenit echipajul de terapie intensivă mobilă, echipaj cu medic de la SAJ si echipaj de prim ajutor SMURD.

Din fericire, copilul a fost scos din stop cardio-respirator – organismul acestuia a răspuns manevrelor de resuscitare aplicate, a fost stabilizat si transportat cu funcții vitale la UPU-SMURD Bistrița.

Pentru bărbatul în vârstă de aproximativ 60 de ani se aplica în continuare protocolul de resuscitare.

UPDATE1: Copilul în vârstă de 3 ani, care în această seară a căzut împreună cu bunicul său pe casa scării, într-un bloc din municipiul Bistrița, a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe în stare foarte gravă. Prezintă un traumatism craniocerebral și multiple leziuni, urmând să intre în sala de operație.

UPDATE2: Din pacate, organismul bărbatului în vârstă de 62 de ani nu a răspuns manevrelor aplicate, astfel că echipajele medicale au fost nevoite să declare decesul la locul incidentului.

UPDATE3: În dimineața zilei de 7 decembrie, copilul a murit la spital, după intervenția chirurgicală.

IPJ BN: În această seară, în jurul orei 21.00, a  fost sesizat prin 112 faptul că două persoane au căzut de la înălțime.

Conform primelor date, un copil în vârstă de 3 ani și un bărbat în vârstă de 62 de ani, ambii din Bistrița, au căzut pe casa scării, de la etajul al doilea al blocului în care locuiau.

La fața locului, echipa operativă efectuează cercetări  pentru stabilirea împrejurărilor exacte și a cauzei în care a avut loc evenimentul.

SPUNE-TI PAREREA