Emil Radu Moldovan a fost prezent, la gala binelui, implicării și altruismului!

Premiile antidiscriminare au fost decernate la Centrul Multicultural Sinagoga Bistriţa, pentru a susţine împreună efortul cadrelor didactice bistriţene de a integra în învăţământul de masă copii cu tulburări de spectru autist și alte cerințe educative speciale.

Au fost acordate 5 premii a câte 1000 de lei pentru instituțiile de învățământ din județ care integrează copii cu autism şi diplome de recunoaştere a efortului depus în dezvoltarea învăţământului integrat. Școlile premiate sunt adevărate modele de încredere şi dăruire la nivel naţional.

De fapt, un mic gest de mulțumire și răsplată pentru acei profesori cu har care știu că doar primind sprijin de calitate, copiii cu autism pot deveni adulți integrați cu succes în comunitate.

Președintele Consiliului Județean, i-a transmis felicitări doamnei Ana Dragu, care prin fundația „Micul Prinț”, alături de voluntari, părinți, profesori și mulți oameni buni fac de ani de zile tot ce se poate, pentru acești copii valoroși al căror potențial este cultivat cu multă atenție.

O societate incluzivă și matură este aceea în care persoanele cu autism sunt respectate pentru ceea ce sunt, talentele și aptitudinile lor sunt apreciate și valorizate, iar familiile lor duc o viață demnă, completează acesta.

SPUNE-TI PAREREA