În perioada 4-5 decembrie a.c., polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au acționat pentru descoperirea și combaterea infracționalității din domeniul proprietății intelectuale. Astfel, au fost efectuate controale şi verificări de specialitate la 18 operatori și agenți economici din județul Bistrița-Năsăud.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au descoperit în flagrant 2 infracțiuni de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Astfel, au fost descoperite 504 articole de îmbrăcăminte și accesorii susceptibile a fi contrafăcute, expuse spre comercializare către public în două magazine din orașele Beclean și Năsăud.

Valoarea bunurilor susceptibile a fi contrafăcute este de 28.189,5 lei și au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Tot cu ocazia verificărilor desfășurate, polițiștii au constatat nereguli pe care le-au sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de 26.500 lei.

În total au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, 10 dintre acestea pentru nerespectarea prevederilor Legii12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, republicată, și una pentru nerespectare prevederile OUG 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare, pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților iliciteși încălcării legislației, în toate. domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște siguranță și legalitate a mediului de lucru.

SPUNE-TI PAREREA