În luna februarie 2020, echipa Transilvania4SierraLeone își propunem să facă o cursă contra cronometru, pentru a face fericiți mii de copii din vestul Africii. Printr-un program unic de mobilizare, scopul va fi de echipare a mii de școlari din Sierra Leone cu ghiozdane pline cu materiale didactice, toate donate și pregătite de copii de aceleași vârste din orașele Transilvaniei.

Deși învățământul primar este gratuit și obligatoriu în această națiune vest-africană, peste 30% dintre copiii de vârstă școlară, nu au acces la educație. Există, de asemenea, o lipsă masivă de rechizite școlare și manuale și nu este neobișnuit ca patru sau cinci elevi să împartă o singură carte.

În nici unul din raliurile anterioare, concurenții nu au intrat atât de adânc în sălbăticia Africii
de Vest. Ruta va fi, așa cum ne-au obișnuit edițiile anterioare, spectaculoasă și dificilă,
plină de neprevăzut și aventură și va solicita din plin spiritul de echipă și cooperare la
participanților, inventivitatea, cunoștințele tehnice și de navigație, spiritul de organizare și
rezistența la provocări.

În total, vor fi parcurși nu mai puțin de 8235 de km pe durata a 17 zile, ce îi va purta din inima Europei până în capătul de vest al Africii. Albert Deák, bioenergoterapeut și antreprenor și Cătălin Priscorniță, antreprenor și pasionat de off-road, vor fi reprezentații cursei.

Ghiozdanul propriu-zis trebuie să conțină:
● Rechizite școlare (caiete, pixuri, creioane, carioci, penare, liniare, radiere, etc.)
● Jucării de dimensiuni reduse
● Un desen făcut de copilul tău pentru prietenul african
● O scrisoare în limba engleza, ori o fotografie a copilului cu dedicatie.

De asemenea se mai pot face donații:

  • Financiare pentru susținerea costurilor organizatorice și logistice în valoare de 30,000 Euro.
  • Donații materiale, constând în obiecte de papetărie și birotică, din stocurile existente ale companiei dvs.
  • Ghiozdane propriu-zise, pregătite de angajații companiei/școlii dvs. Indiferent dacă au copii de vârstă școlară, ori doresc pur și simplu să aducă o contribuție pentru acești școlari din Sierra Leone.

În Bistrița, Narcis Gogiu se va ocupa de colectarea ghiozdanelor, în perioada 3 – 12 decembrie 2019, iar punctul de donații va fi Pietonalul Liviu Rebreanu, între orele 16:00-18:00.

De asemenea, pentru informații suplimentare în ceea ce privește colectarea, trimite un email la adresa: contact@transilvania4sierraleone.ro sau apelează numărul de telefon: 0264-333.777.

SPUNE-TI PAREREA