Consilierul municipal al PSD, Horaţiu Gherman, a postat pe pagina de Facebook o replică pentru Doris Rai, referitoare la atragerea fondurilor europene.

““Prima doamnă”, care se dorește tare mult la Primăria Bistrița, se plânge pe Facebook de Fake News din partea administrației locale cu privire la un top al atragerii de fonduri europene, în urma informatiilor publicate pe pagina G4media.ro.

În acel top, Bistrița apare fruntașă, alături de Oradea, ca valoare a fondurilor europene atrase de administrație, raportat la numărul de locuitori, pe domenii ce țin de investiții publice (care nu pot fi contractate de firme private).

În dorința ei de a combate, d-na Doris Rai nu citește atent articolul de pe ziarul online, care face specificațiile necesare despre cum s-a realizat analiza. Exprimarea e destul de clara:
“Reședințele de județ beneficiază de una dintre cele mai consistente axe de finanțare din Programul Operațional Regional, Axa 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Banii prin această axă au fost alocați de la nivel național, în funcție de populația fiecărei reședințe. Astfel, orașele nu au concurență pentru aceste finanțări, ci trebuie doar să scrie proiecte pentru a lua banii. Sunt vizate prin această schemă de finanțare patru domenii: mobilitatea urbană, reabilitarea spațiilor degradate pentru a crește suprafața de spațiu verde, finanțarea incluziunii sociale în zonele marginalizate și reabilitarea infrastructurii educaționale. Prin această axă, Cluj-Napoca are o alocare de 45,1 milioane de euro, Oradea, 36,1 milioane de euro, Baia Mare, 29,1 milioane, Satu Mare, 26,8 milioane, Bistrița, 23,8 milioane, și Zalău, 21,7 milioane de euro.
Pe lângă această axă, administrațiile pot aplica și pe alte axe, unde principiul de finanțare este „primul venit, primul servit”, cum au fost schemele de finanțare pentru proiecte publice aflate deja în derulare sau revitalizarea patrimoniului cultural ori reabilitarea termică a clădirilor. La toate cele de mai sus se adaugă axele de finanțare pentru sectorul privat, unde au putut aplica companii de dimensiuni mari sau IMM-uri.”

Este evident că articolul face referire strict la performanțele administrațiilor locale din reședințele de județ, nu și la sectorul privat.

A mai ruinat și un week-end al echipei doamnei în cruciada aceasta de a denatura adevărul și de a nega orice lucru bun care se întâmplă în oraș.

Din păcate, rezultatele doamnei nu “RĂSUNĂ” așa cum și-ar dori ea, dar o încurajăm să fie în continuare implicată în comunitatea locală!

Mai aflam si ca ar trebui sa ne fie rusine noua, bistritenilor, pentru ca avem “doar” 59 de proiecte, fata de cele 142 de proiecte ale Oradei. Populatia Bistritei reprezinta 31% din cea a Oradei (75.000 Loc. Vs 245.000 Loc.), ceea ce inseamna ca 43 de contracte ar fi respectat proportia privind numarul de locuitori. Nu mai contabilizam faptul ca Oradea este un oras situat la mai putin de 10 km de granita de Vest a Romaniei.

Recomandăm o documentare mai bună, mai profundă, mai aproape de ADEVĂR, pe viitor!”, a transmis Gherman, consilier PSD.

Replica sa vine după ce Doris Rai îi acuza pe reprezentanţii Primăriei, mai precis pe viceprimarul Cristian Niculae, că se laudă cu atragerea de fonduri europene, într-un clasament naţional.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări! Ești un tip deștept și prea gentleman cu o fâță de asta veșnic nemulțumita! Cu siguranța din patul matrimonial i se trag nemulțumirile!

SPUNE-TI PAREREA