Autoritățile locale din comuna Șieu, județul Bistrița-Năsăud, au decis, zilele trecute, să toarne asfalt pe un drum din satul Ardan (care aparține de respectiva comună), chiar în timp ce ningea.

Imaginile, surprinse de localnici și postate pe Facebook, arată mașini ale unei firme de construcții care toarnă asfalt în timpul unei ninsori abundente.

Primarul comunei Șieu, Ion Sebastian Cifor, a declarat, pentru Digi24.ro, că știa că avea să ningă, dar abia după șapte seara, conform prognozelor pe care le avea la dispoziție, în condițiile în care echipele de muncitori au fost surprinse de ninsoare în jurul orei două după-amiaza.

„Noi ne-am uitat pe prognoză și ne-a arătat că se strică vremea după-amiază la 7. După calculele noastre, dacă începeam la 10, până la 16-17 trebuia să terminăm”.

Operațiunea de asfaltare a început luni, pe la 10 dimineața, a precizat primarul comunei Șieu.

„Vremea era prielnică, nu ningea, erau zero grade, se putea turna asfalt” a spus primarul comunei. „Strada respectivă are 800 de metri, am turnat cinci mașini de asfalt. După care, mașinile au plecat să mai aducă asfalt, trebuiau să mai vină încă 7-8 mașini ca să termine”, a spus Cifor.

„Am sunat la stație, să oprească mașinile. Din păcate, două mașini erau deja încărcate și pornite spre noi”, a declarat primarul.

Autoritățile și muncitorii au decis să toarne asfaltul, chiar și în aceste condiții, „că nu mai aveam ce să facem, decât să aruncăm încărcătura în pârâu, în vale”, după cum s-a exprimat primarul Cifor.

Zona pe care s-a turnat asfalt în timpul ninsorii are circa 100 de metri lungime, a spus acesta.

SPUNE-TI PAREREA