Ziua Națională a României a fost sărbătorită cu fast în municipiul Bistrița. Oficialitățile au pregătit și în acest an un program variat de evenimente, în centrul orașului.

Ceremonia militar-religioasă a avut loc în fața statuii lui Andrei Mureșanu, slujba fiind oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu protopopul Alexandru Vidican. Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, a ținut un discurs în fața celor prezenți iar apoi oficialitățile au depus o coroană de flori în memoria eroilor neamului.

La eveniment au participat prefectul Ovidiu Frenț, președintele CJ – Emil Radu Moldovan, vicepreședinții Vasile Puica și Ioan Țintean, viceprimarul Cristian Niculae, deputatul PSD – Doina Pană, deputatul PMP – Ionuț Simionca, senatorul ALDE – Ioan Simionca, mai mulți primari din județ și directori de instituții.

Cel mai așteptat moment a fost defilarea detașamentelor de onoare, a tehnicii și a echipamentelor militare, dar și a detașamentelor și tehnicii din dotarea instituțiilor din cadrul MAI.

La eveniment au participat peste 5000 de oameni, care au urmărit apoi spectacolul folcloric și au gustat din bunătățile oferite de mai mulți experți culinari, la standurile de pe pietonal.

 

SPUNE-TI PAREREA