Celebra “fasoleală” de pe pietonalul din centrul Bistriței, cu care n-au obișnuit autoritățile în ultimii ani, de Ziua Națională a României, a apus în 2019. După mai multe ediții în care oamenii se îmbulzeau pentru o banală fasole cu cârnați, anul acesta, Consiliul Județean a venit cu o idee mult mai bună, organizarea unui show-culinar, cu preparate alese, gătite de chefi cu experiență.

Cei peste 5000 de oameni care au venit la evenimente, au putut gusta mâncăruri cu multă savoare, majoritatea tradiționale românești. Astfel, chef Nina Rus și invitații săi, Florin Vechiu, Fulop Attila, Marius Dejanschi, Bogdan Câmpanu, Clyde Nemes, Daniel Ursa, Vasile Hotca, Ionuț Mangiu au pregătit varză călită cu ciolan, tochitură, fasole cu cârnați și berbecuți iar pentru încălzire, vin și ceai. Deși oamenii au stat la rând, evenimentul a fost unul mult mai civilizat decât în anii precedenți și a arătat că se poate și altceva la Bistrița.

6000 de tichete s-au împărțit, prin sindicate, pentru meniuri gratuite, din cei 80.000 de lei alocați de la Consiliul Județean pentru Asociația “Produs în Bistrița-Năsăud” iar cei care fără meniu puteau cumpăra, la prețul modic de 12 lei.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Ma …NU VA E RUSINE SA MERETI SA STATI CU MANA INTINSA , la pomana … , LA O ” FASOLE ” gratis, DIN BANII NOSTRI PUBLICI ? ! Ma … mi-ar pica tencuiala ma sa ma duc sa ma imbulzesc si sa ma vada strainii cat de nehaliti suntem . Mai bine aceste fonduri s-ar duce acolo unde este ” gaura bugetara ” cat ” Gaura Neagra din Cosmos ” … ptr pensiile , spitalele, medicamentele si alocatiile ptr copii … ma !
    RUSINEEEEE MA, CHIAR DACA ATI STAT FIECARE LA CATE UN RAND DE ” FASOLE DE ALTA CULOARE ” !

SPUNE-TI PAREREA