Partidul Național Liberal a ajuns la guvernare dar nu pare pregătit pentru funcțiile importante, prin care ar putea reforma administrația. Liberalii de la nivelul Bistrița-Năsăud sunt în criză acută de oameni competenți și apelează la vechea gardă, sinecuriști de profesie, pentru a înlocui șefii de instituții.

Una dintre cele mai râvnite funcții este cea de inspector șef la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, post ocupat în prezent de Camelia Tabără. În PNL, sunt mulți doritori pentru acest post, dar se pare că cei din conducerea organizației județene n-au găsit încă o persoană cu adevărat competentă, pentru a conduce și pentru a aduce un suflu nou în instituție.

Unul dintre cei care se visează la șefia ISJ este Vasile Marc, care a ocupat în trecut această funcție, pe timpul guvernării PDL. Vasile Marc este unul dintre numele vehiculate în interiorul PNL, pentru postul care aduce influență, dar și un venit considerabil. Numirea lui Marc pentru acest post ar da un semn clar că PNL nu dorește cu adevărat o schimbare, în condițiile în care acesta are și un trecut de traseist politic, făcând naveta de la PSD la PDL, ulterior la nou-formatul PNL.

Totuși, liberalii au și alte nume pentru șefia ISJ, despre care vom preciza la momentul potrivit.

SPUNE-TI PAREREA