O fată și un băiat, elevi la Colegiul Tehnic INFOEL din Bistrița, sunt cercetați pentru trafic de droguri. Dosarul este la DIICOT.

“Este vorba despre o elevă de clasa a XII-a, majoră, precum și de un elev de clasa a X-a, bănuiți de trafic și consum de substanțe interzise. Noi am sesizat organele competente, momentan se fac cercetări, iar noi așteptăm un raport oficial din partea acestora pentru a aplica și noi legea în școală. În acest moment elevii în cauză sunt prezenți la ore, aceștia fiind probabil cercetați în stare de libertate”, a declarat pentru stiridebistrita.ro Alina Puțura, directorul INFOEL Bistrița.

„Eu zic că acest fenomen este unul generalizat, din păcate. Nu trebuie să ne ascundem după o realitate care este aici, lângă noi. Avem tendința inclusiv noi, dascăli sau conducători de școli, să fugim de astfel de subiecte. Pentru INFOEL eu îmi asum, dar haideți să nu ne mai ascundem și să vedem ce putem face. Acești tineri sunt la vârsta la care încearcă, sunt tentați de orice”, a mai precizat Puțura.

„Tot ce vă pot confirma este faptul că la nivelul DIICOT Bistrița-Năsăud există un dosar penal pe rol, în care se fac cercetări. Noi am fost sesizați, dar având în vedere competența de cercetare și soluționare în astfel de cazuri, dosarul a fost preluat de DIICOT”, a declarat Virginia Pârlea, purtător de cuvânt al IPJ BN.

SPUNE-TI PAREREA