O veste bună pentru mamele cu bebeluși născuți prematur! Au ajuns încă 6 incubatoare la secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Emil Radu Moldovan, Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Șansa puiilor de om veniți prea devreme pe această lume a crescut considerabil. Acești copilași știu ce înseamnă lupta pentru supriviețuire încă din ultimile secunde de viață intrauterină și primele secunde de viață extrauterină.

Au fost alese cele mai performante incubatoare, de către echipa spitalulului. Acestea sunt dotate cu încălzire, filtru de aer, dar și sisteme de monitorizare cardiacă, respiratorie și a controlului greutății. La acestea se adaugă un sistem de alarmă în cazul unor diferențe ale concentrației de oxigen, dar și un sistem care asigură condiții optime de caldură și umiditate pentru oferirea confortului termic a micuților.

Investiția pentru sănătate a fost de 301.070 lei (63.001euro), dar cu o valoare inestimabilă pentru bebelușii care au nevoie de o îngrijire specială, încă din prima oră de viață.

Investițiile continuă, din drag de oameni, de dragul de a face bine!

SPUNE-TI PAREREA