Joi, 12 decembrie 2019, între orele 18:00 – 21:00, sunteți învitați să vă învăluiți în culori și forme, la Complexul Muzeal din Bistrița, cu ocazia vernisajului Hazard și Metamorfoze, semnat Stefania Borodi.

Colecția cuprinde o serie de picturi abstracte, de diferite mărimi, care redau viziunea și trăirile personale, într-un dialog cu lumea, universul și emoțiile vieții. Lucrările sunt predominate de contrastul care nu renunță niciun moment la esența energiei culorilor, la un suspans care revitalizează renașterea dialogului între nuanțe.

Am exprimat libertatea mea într-o formă ușor excentrică, hazardată până în cele mai fine cromatici. Colecția mea de picturi poate fi privită și din perspectiva spectaculosului, o confruntare într-un proces de supremație a formelor conturate în mărturii sincere. Hazard și metamorfoze reprezintă o reîntoarcere la prima mea pasiune, pictura.
E un moment de meditație în care am transpus o stare de eliberare și încântare.
O ieșire în afara vacarmului cotidian, o evadare din tumult și plasarea într-o lume în care cântă culoarea și naște noi și noi universuri, ne descrie Ștefania.

Primele lucrări au fost făcute în joacă pentru a testa tehnica pouring în combinație cu căldura firului de lână introdus ca accent în dialogul picturii. Rezprezintă un univers personal de trăiri, strânse într-un dialog al emoțiilor dăruite de accesarea culorii, pe un fond al lumilor optimiste și mai puțin agresive.

Naturalețea și autenticitatea descriu perfect această colecție, dată de metamorfozarea culorilor și a traiectoriilor, create printr-o curgere firească, fără limitări. Ritmul este dat de elementele repetitive, care lenevesc pe pânză, condus ușor, într-un spectacol, de energia și fluiditatea culorilor.

 

SPUNE-TI PAREREA