Ca în fiecare an, în luna noiembrie, șahiștii bistrițeni îl comemorează pe candidatul de maestru Alexandru Vrăjmaș,un jucător reprezentativ din istoria sahului bistrițean, dispărut prematur dintre noi în noiembrie 2014 .

Asociația Șah Club Bistrița in colaborare cu DJST Bistrița-Nasaud și familia comemoratului , a organizat Memorialul Alexandru Vrăsmas ediția a 5-a. Evenimentul, găzduit de Hotelul Cora, a avut un format mai aparte. Pe langa traditionalul turneu de sah rapid a cuprins si un meci international la 5 mese intre echipele SAH CLUB BISTRITA si ASSE SAINT-ETIENNE, incheiat la egalitate cu scorul de 2,5-2,5 dupa o lupta palpitanta.

Memorialul a continuat cu turneul de sah rapid, care a aliniat la start 47 de concurenti cu varste intre 7 si 75 de ani din Saint-Etienne,Tg.Mures, Sarmasu, Reghin,Vatra Dornei, Cluj si Bistrita, record de participare. Clasamentul final a fost urmatorul:

 

Au mai fost acordate premii speciale:

-la copii sub 14 ani: 1. Sandor Denis-Raul – 3,5 puncte 2.Enea Victor – 2 puncte 3.Ciurus Sofia -2 puncte

-la copii sub 10 ani: 1. Serban Stefan – 3 puncte 2.Moldovan Maya – 2,5 puncte 3.Fazakas Andrei-Raul – 2 puncte

-la veterani peste 60 ani:  1.Tanca Ioan – 4,5 puncte

”Castigatorii au primite cupe, medalii, diplome si premii in bani din partea DJST Bistrita-Nasaud si familiei comemoratului, prezenta la eveniment. De remarcat prezenta mamei lui Alexandru Vrasmas, care la cei 83 de ani a venit si la această ediție sa-i vada pe participanți.

Oaspetii din Saint-Etienne, condusi de capitanul Ovidiu Bumba, au petrecut clipe de neuitat in compania sahistilor bistriteni si au promis ca vor reveni cu drag la editia nr.6 a memorialului, care va avea loc in noiembrie 2020” ,spune Paul Cristian Rusan, organizatorul evenimentului.

SPUNE-TI PAREREA