“După aproape trei mandate de primar în fruntea Bistriței, timp în care singurul obiectiv a lui Crețu a fost îngroparea banilor bistrițenilor și a urmașilor acestora într-un deal numit Cocoș pe o aberație numită „pârtie de schi”, orașul pare mai degrabă o favelă dezlânată în care, fiecare se descurcă cum poate. Șmecherii în funcții și cei de pe lângă ei se descurcă de minune iar fraierii contribuabili se descurcă doar dacă vreau șmecherii.

Ca să iasă din primărie cu fruntea sus și să demonstreze că a fost un adevărat gospodar în cei aproape 12 ani, Crețu și-a asfaltat în perioada 2012-2015 strada pe care locuiește, strada Moșilor. Tot în aceeași perioadă a asfaltat și strada arhitectului șef, strada Gheorghe Enescu, că deh, nu poți să lucrezi în primărie și să mergi la birou cu noroiul pe pantofi.

Mă gândeam la ce algoritm de prioritizare a investițiilor au folosit de le-au ieșit prioritare aceste două străzi, ținând cont că strada Tabără de exemplu, avea documentație tehnico-economică aprobată din 2008 și nu este asfaltată nici în ziua de azi. Am dedus că nu au folosit nicidecum metoda de analiză multicriterială (AMC) pe care am propus-o în 2012 ci metoda pile-cunoștințe-relații (PCR), moștenită de Crețu din comunism și brevetată de el în primăria Bistrița”, a transmis consilierul municipal al PNL, Ioan Peteleu.

“Se pare însă că edilul Crețu nu s-a mulțumit doar cu asfaltarea străzii pe care locuiește și „și-a tras” de câteva luni și un sistem de iluminat public cu led, ca nu cumva să se împiedice când ajunge seara târziu acasă după o zi „grea” la birou, asta în timp ce zone întregi ale orașului sunt în beznă totală.

Datorită stresului mare generat de funcția pe care o ocupă, primarul a făcut în regim de urgență investiția respectivă, uitând să supună aprobării Consiliului Local documentația tehnico-economică (Studiul de Fezabilitate), obligatorie pentru derularea oricărei investiții, documentație pe care au adus-o pe masa consiliului doar în ședința 31 octombrie 2019, investiția fiind deja făcută de câteva luni bune. Post factum așadar!

Nu mai vorbesc de calitatea foarte slabă a documentației respective care a costat peste 30000 lei, realizată culmea, chiar de firma care a făcut între timp și lucrarea. Ei centrează, ei dau cu capul! Mai grav este că, fără să înțeleagă ce trebuie să scrie în unele capitole din studiul de fezabilitate (analfabetism funcțional), elaboratorul documentației introduce intenționat informații false în scopul justificării nevoii investiției.

Pe lângă faptul că este ILEGAL ce ați făcut domn’ primar, este și IMORAL tovarășe Crețu. Este rușinos de-a dreptul că vă folosiți de funcție să vă rezolvați propriile interese. Abuziv aș putea spune!

Și dumneavoastră, domnule viceprimar Niculae, ați comis aceeași ilegalitate, pentru că Direcția de Servicii Publice care realizează „reparațiile investiționale, marca OTC”este sub coordonarea dumneavoastră, sau nu știați? Sau știați dar ați închis ochii pentru simplu fapt că primarul este șeful dumneavoastră de la care „învățați administrație”.

Nerespectarea legilor în primăria Bistrița este o chestiune de notorietate. Și în anul 2017, Curtea de Conturi a constatat abateri grave de la legalitate, pe spețe similare: proiecte și lucrări de instalații electrice la obiectivul Pârtia de schi Unirea și extindere rețea de iluminat public str.Petru Maior. Problema este că nu s-a mers mai departe, deși se poate observa cu ușurință că este vorba de o practică bine pusă la punct care servește clar unor interese personale sau de grup, altele decât cele publice!

Un lucru este clar: ca să ai asfalt și iluminat pe stradă, trebuie să fi sau primar, sau șmecher”, a transmis Peteleu.

 

SPUNE-TI PAREREA