“Până în urmă cu aproximativ un an, în ochii opiniei publice întreg personalul silvic era considerat, prin definiție, corupt. În calitate de ministru al Pădurilor am declarat de nenumărate ori că realitatea este alta: tot prăpădul din păduri s-a întâmplat cu complicitatea personalului silvic dar există și o statistică dureroasă: 4 morți și peste 500 de spitalizați în urma luptei acestora cu mafia lemnului. În ultimul an, din nefericire, au mai fost uciși doi și numărul celor spitalizați a crescut”, a spus deputatul PSD de Bistriţa-Năsăud, Doina Pană.


“Astăzi, pe repede înainte, am votat un nou Statut al personalului silvic. Este o lege bună dar muuult perfectibilă. De la tribuna Parlamentului am spus că modificările aduse sunt bune dar nu rezolvă nici pe departe problemele reale: să plece din sistem cei care sunt părtași la tăieri ilegale și să fie cu adevărat apărați cei care sunt corecți. Faptul că vor fi dotați cu armă de serviciu nu le salvează viața. Nu pot fii lăsați să se lupte singuri cu un sistem mafiot capabil de orice! La cât de disperată a ajuns să fie mafia lemnului pentrucă pot fura tot mai puțin, se impune în regim de urgență înființarea echipajelor de intervenție rapidă de tip SMURD compuse din jandarm, polițist și silvic, la început în zonele mai expuse tăierilor ilegale (o indică hărțile de risc) și apoi generalizat în toată țara. Pentru a apăra cu adevărat viața pădurarilor este nevoie urgentă de un SMURD al pădurilor”, a transmis Doina Pană.

1 COMENTARIU

 1. NICDECUM DOAMNA DRAGA !
  TREBUIE desfiintzata aceasta Garda Forestiera ineficienta si FACUTA O JANDARMERIE A PADURILOR, APELOR, MEDIULUI SI FONDULUI CINEGETIC , independenta si subordonata direct Primului-Ministru , cu dotarea, competenta si locatia unde situatia operativa impune acest lucru , data mana libera si interzis accesul oricui NU ARE JUSTIFICATA O PROPRIETATE , O LOCATIE LEGALA SAU O SERVITUTE IN ACESTE ZONE .
  Va garantez eu ca va fi mult mai eficienta si mult mai putin costisitoare pentru banul public, decat costurile incomensurabile al pagubelor create de hotii care actioneaza in aceste domenii DE APARARE NATIONALA !
  NU VA MAI CRAMPONATI SI FACETI CEEA CE TREBUIE FACUT si mai slabiti-ne cu SUMAL-lul vostru ineficient, ca nu toata lumea fura cu camioanele inmatriculate ( la care se pot citi numerele de identificare ) si duce lemnele pe drumurile publice unde actioneaza politia si jandarmeria … stiti bine asta .
  DACA NIMENI NU VA MAI PUTEA NICI MACAR MERGE SPRE ” PADURE ” … NECONTROLATI DE JANDARMERIE… va dati seama ca nici taieri si transporturi ilegale nu vor mai fi…
  ASTA TREBUIE STIMATA DOAMNA , Dvs care n-aveti nici o calificare in aceste domenii si nu pricepeti odata ca nu doar masurile Dvs sunt eficiente , daca nu concerteaza cu aceasta ” fortza publica ” imperios necesara .
  Stiti bine ca Politia si Jandarmeria Nationala, au cu totul alt obiect de activitate si ca in aceste domenii merg doar ocazional , la solicitarea celor ” omorati ” prin paduri de catre infractori si care domnii PSD-isti i-au dezarmat luandu-le armele de foc letale si inlocuindu-le cu ” bota si prastia cu bile de guma ” si ” spreiury ” de parfum … iar padurarii trebuind sa se bata cu hotii cu bolovanii din padure si parii de prin garduri …
  Norocul cu populatiile de ursi, care inca n-au intrat in hibernare si mai baga in sperieti pe unii si pe altii…

SPUNE-TI PAREREA