Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, la finalul şedinţei conducerii PSD, că a fost propus de colegi să preia şefia PSD, interimar, iar scopul lui este să organizeze Congresul ordinar, în luna februarie.

“S-a încheiat epoca în care partidul era condus de un tătuc, va fi condus de o echipă”, a declarat Ciolacu.

Noul preşedinte interimar a explicat că, prin demisia tuturor liderilor de filiale şi a vicepreşedinţilor, s-a constatat că actuala conducere este dizolvată, de drept, inclusiv funcţia lui Eugen Teodorovici.

Marcel Ciolacu a spus că, după ce a fost desemnat preşedinte interimar, l-a ales pe Paul Stănescu secretar general, el precitând că primul obiectiv pe care îl are este organizarea Congresului unde vor fi alegerile normale.

„Alături de Paul Stănescu, au intrat în conducerea partidului toate cele cinci judeţe care au câştigat alegerile, în al doilea tur de scrutin”, a spus Ciolacu, la finalul ședintei de aproape șase ore, enumerând liderii filialelor Teleroman, Mehedinţi, Gorj şi Giurgiu.

„A fost un CEX îndelungat, în care fiecare coleg și-a spus opinia despre rezultatele la prezidențiale. Am înteles opinia colegilor mei, că se dorește o resetare a partidului, că trebuie cineva să își asume acest rezultat. Consider că a trebuit să îmi dau demisia din fruntea PSD.

Am făcut tot ce mi-a stat în putință să obțin un rezultat bun, dar acum înteleg că se dorește o resetare, o nouă echipă care să preia conducerea partidului, cu o altă viziune, alt program.”, a spus Viorica Dăncilă.

Dăncilă va reveni la conducerea organizaţiei de femei.

Conform statutului, Orlando Teodorovici ar fi fost cel care ar fi preluat șefia interimară a PSD. Cu toate acestea, din cauza numărului mare de demisii, Biroul Politic Național al PSD s-a dizolvat, iar Ciolacu a preluat șefia interimară a partidului.

Paul Stănescu a fost numit secretar general al partidului, iar peste o lună și jumătate va fi organizat un congres PSD.

Mihai Fifor a demisionat din funcția de secretar general al partidului. Lia Olguța Vasilescu, șefa de campanie a Vioricăi Dăncilă, Vasilescu și Claudiu Manda au demisionat din funcțiile de vicepreședinte. Au mai demisionat din funcție Marian Oprișan, Carmen Dan, Dragoș Benea și Dan Nica. Gabriel Zetea și Roxana Mînzatu și-au dat, la rândul lor, demisia din funcțiile de vicepreședinte al PSD.

La începutul şedinţei, care durează de aproape patru ore, Marian Oprişan a cerut plecarea din sala de şedinţă a celor fără drept de vot în Comitetul Executiv, printre aceştia fiind şi Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct al PSD.

Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a declarat, la intrarea în şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că nu îşi va da demisia din funcţia deţinută în partid şi că este nevoie de un congres care ar trebui făcut cât mai repede, ”dar ţinând cont de nişte fapte care trebuie parcurse”.

Printre membrii regionali ai Biroului Permanent Național interimar, se numără și liderul PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

1 COMENTARIU

 1. NO… FELICITARI STIMATA DOAMNA DANCILA !
  In sfarsit, ati luat masura care era imperios necesara . Cu toate criticile pe care vi le-am adresat, imi cer iertare ptr atitudine si in schimb am auzit ca acasa, in familie, sunteti o gospodina excelenta , o femeie integra, cumsecade si care merita toata admiratia , in opozitie cu atitudinea de ” politruc ” … care nu va prinde . De aceia va rog sa intelegeti ca aceste functii sunt exclusiv pentru barbati ( fara sa fiu misogin ) . Este o „palarie ” mult prea ” larga „… si ati vazut ca v-a ” cazut pe ochi ” .
  Asadar SINCERE FELICITARI PTR DECIZIA LUATA ! LASATI POLITICA IN SEAMA ALORLALTI !
  Voi ceilalti PSD-isti… Dvs stimate domnule Radu Moldovan, ascultati-l ce zice domnul Cristoiu… si ailalti analisti social-politici si faceti un partid de stanga al Transilvaniei, unde voi veni SI EU cu toata dragostea si simpatia , DAR RUPETI-VA DE PARTIDUL … ” DE TELEORMAN ” si desfiintzati dr.acului aceasta ” Gorila de PSD supercentralizat „… cu sediul exclusiv si musai … in Oltenia sau Bucuresti ! ! !
  Faceti-va mai multe partide de stanga, precum au facut si cei de dreapta si contrabalansati-i si nu uitati ca o roata cu cat are mai multe ” spitze ” cu atat este mai solida , mai puternica si chiar daca una dintre ele ” se rupe „… roata nu sufera si cine o foloseste, NU RAMANE IN PANA asa cum ati ramas Dvs acuma si cum ati fost umiliti de cei de dreapta, care au ajuns la putere NU PRIN FORTELE LOR PROPRII… CI PRIN TRADARI SI LOVITURI DE PALAT , cu sprijinul cui… ati vazut .
  Ascultati-l pe domnul Cristoiu, ca ceea ce zice este exact cu ceea ce v-am spus si eu aici si daca citeste cineva aceste randuri … poate va rasare un ” sambure ” de ” nou curent politic de stanga ” care este imperios necesar sa contrabalanseze foarte serios aceste curente de dreapta ” ciumei negre ” foarte periculoase .
  Intelegeti ca oamenii nu de PSD s-au „saturat „… ci de cei care l-au condus si l-au adus in aceasta stare . Preluati Dvs conducerea Partidului Social [( sau Socialist- de ce nu (?) ] domnule Moldovan , ori luati legatura cu Rusu de Cluj ( cel care a avut multa dreptate cand le-a zis celor care fug in ” diaspora ” … sa munceasca si sa depuna acolo contributiile pentru pensii, ajutoare sociale si salarii si nu pentru romani si care ( a zis ca ) ” si-au lasat nevestele acasa…. GOSPODINE si copii golani pe strazi ” …
  ASCULTATI-I domnule Raducu PE CEI ” BOSOROGI ” CA ASTIA SI-AU DAT VIATZA IN RAZBOAIE SI ASTIA AU CONSTRUIT ACEASTA SOCIETATE PE CARE VOI TINERII DIN ZIUA DE ASTAZI EFECTIV VA C*C** PE EA SI NU VA PASA DEMOLAND-O … si preluati hatzurile de la caruta asta impotmolita, goala, ruginita si plina de noroi, legati caii la ” oiste ” si nu indaratul sau lateralele ei … si scoateti-o din MOCIRLA ! ! !
  Maaaa…. io nu-s politruc… , dar am io un ” mare rahat in gura ” … probabil ca… si dupa cum se vede , nu este de sub ” tufe ” ci este din ala ” turcesc ” … dupa care nu numai romanii ” mor si se dau in vant ” … !
  Vaaaiiii ca nu avem in tzara asta un Erdogan , un Putin… sau un Cean Cai Si ( glumesc… nici nu stiu cum se scrie ) sa-i puna la punct pe toti cei care trag de aceasta caruta ” idaratu-lea ” !
  Eu te stiu pe dumneata de foarte multa vreme si am apreciat mult atitudinea dumitale si forta si vigoarea pe care o ai in domeniul politic si VA doresc SUCCES !!!
  No domnu’ Raducu… CAPISCI ???

SPUNE-TI PAREREA