În data de 23 noiembrie a.c., pe bulevardul Independenței din Bistrița, un bărbat de 38 de ani, din Livezile, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, deși carnetul de conducere era suspendat până în februarie 2020. Rezultatul testării cu etilotestul a fost negativ.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru coducerea unui autoturis fără permis, iar polițiștii Biroului Rutier continua cercetările.

La aceeași dată, 23 noiembrie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, împreună cu polițiștii Biroului Delicte Silvice au organizat și efectuat o acțiune pentru prevenirea și combaterea tăierilor, sustragerii și transportului ilicit de material lemnos. Acțiunile s-au desfășurat pe raza comunelor Sânmihaiu de Câmpie și Lechința.

Astfel, în localitatea Sângeorzu Nou, a fost depistat un bărbat din Lechința, care conducea un tractor cu remorcă cu care transporta material lemnos fără aviz de însoțire sau alte documente de proveniență. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos transportat, 5,4mc, a fost confiscat.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar utilajul și remorca nu erau înregistrate sau înmatriculate. Totodată, polițiștii au constatat faptul că utilajul nu-i aparține, fiindu-i încredințat de proprietar, care știa că nu deține permis de conducere.

Pentru infracțiunile constatate în flagrant, respectiv conducerea unui vehicul fără permis, conducerea unui auto neînmatriculat și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere, polițiștii Secției 3 au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

SPUNE-TI PAREREA