Părinții din conuna Șanț au ajuns la capătul răbdării și au ieșit în stradă de joi, 21 noiembrie, după ce au aflat că profesorul de sport Vasile Maternik se întoarce la școală. Profesorul cu pricina a avut numeroase probleme în ultimii 7-8 ani, din cauza comportamentului violent. Anul acesta, el a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru comportament abuziv asupra unor elevi. Atitudinea sa nu s-a îmbunătățit, dimpotrivă, a continuat să aibă un comportament inadecvat cu elevii școlii, motiv pentru care a fost ridicat cu mascații. În timpul intervenției a suferit o fractură la o mână și a stat în concediu medical 9 luni. Săptămâna trecută, mama lui a anunțat conducerea școlii că revine la cursuri, ceea ce a stârnit furia sătenilor. Aceștia l-au amenințat și sunt hotărâți să nu plece din fața școlii dacă acest cadru didactic revine la ore.

Profesorul a cerut protecția poliției și, la această oră, atmosfera este tensionată la școala din localitate. Aici sunt prezenți și jandarmii pentru a interveni în cazul unui scandal. 

Foto: Radu Sîrbu

Situația aberantă a profesorului condamnat la închisoare pentru că a agresat elevi. Directorul școlii și Inspectorarul Școlar stau cu juriștii și avocații lângă ei și nu-l pot da afară

SPUNE-TI PAREREA