A fost închis de mai bine de o săptămână, singurul edificiu de pe glob care poartă numele Contelui Vampir ,,DRACULA” şi care domină larga panoramă a Munţilor Bârgăului. Mult timp a reprezentat locul ideal pentru iubitorii de natură, istorie şi confort. Mitul Contelui Dracula a fost inspirat din frumuseţea şi sălbăticia Munţilor Bârgăului, iar Bram Stocker a fixat coordonatele geografice ale întâmplărilor din cartea sa chiar în Bistriţa-Năsăud.

Motivul a fost legat, în primul rând, de costurile mari pe care Hotel-Castel Dracula le are în special pe timpul iernii, încălzirea făcânduse exclusiv electric.

Construit în stilul unei castel medieval, hotelul pune la dispoziție spații de cazare moderne, iar restaurantul castelului este amenajat de asemenea în stil medieval, având saloane decorate tematic care dau viaţă unor scene misterioase din povestea Contelui Dracula.

Patronul construcției și omul de afaceri Ioan Moldovan, a scos la vânzare hotelul ulterior, pentru suma de 7 milioane de euro, dar încă nu s-a anunțat nimeni interesat.

Potrivit profit.ro, proprietarul l-a scos la vânzare cu peste 7 milioane de euro, pe motivul că dorește să se concentreze pe celalalte afaceri ale sale – o fabrică de procesare a cărnii și activități de turism în zona Bistrița, iar întreținerea unui hotel este costisitoare. Cu părere de rău, se poate observa faptul că imperiul construit de Moldovan, se cam destramă.

În imediata apropiere a Hotelului există și o pârtie de schi dotată cu un telescaun.

 

SPUNE-TI PAREREA