Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a transmis astăzi un comunicat de presă în care își exprimă opinia privind votul pentru prezidențiale din 2019, turul doi.

„Faptul că actualul președinte al României mai vrea un mandat este discutabil.Felul în care s-a comportat pe durata primului mandat de președinte este lamentabil.
Felul în care s-a manifestat pe parcursul campaniei electorale este deplorabil.

Am realizat în aceste ultime săptămâni că, din punctul lui de vedere, trebuie anihilat nu doar contracandidatul, nu doar liderii unui partid, nu doar membrii acelui partid ci aproximativ un sfert din populația țării – pentru simplul fapt că nu au votat cum ar fi vrut el.

Întreaga campanie electorală s-a bazat pe asta…. doar pe asta: Țara este în pericol și trebuie salvată iar acest lucru este foarte simplu – nu trebuie decât să dispară un partid și toate problemele se rezolvă ca prin farmec.
Acesta a fost sigurul lui mesaj, toate celelalte teme care ar fi fost firesc să creioneze o campanie electorală au devenit neimportante.

Nu contează că în ultimi ani salariile și pensiile au fost majorate semnificativ, că au fost demarate ample lucrări de infrastructură, că este evidentă creşterea calităţii vieții.

Partidul acesta (PSD) nu mai e bun doar fiindcă stă în calea oținerii unui nou mandat al actualului președinte. După aceea nu mai contează nimic, poate veni chiar și … potopul – asta se înțelege din mesajul domnului Iohannis – nici un proiect de viitor, nici o strategie, nici o rază de speranță.
Ce a făcut actualul președinte în ultimii ani? El zice că a „salvat” democrația dar cred că este evident că doar a încercat să blocheze proiectele contracandidațiilor, pentru că, nu-i așa, acestea ar fi devenit capital electoral, un capital electoral la care el trebuia să aducă o contrapondere – dar din nefericire pentru el şi pentru tara noastra, acestă contrapondere lipsește cu desăvârșire“, a spus Ovidiu Teodor Creţu.

3 COMENTARII

  1. Cretu s-a trezit din amortire si a inceput să prinda din nou glas. Numai că el nu a priceput nimic din comportamentul PSD-ului din ultimii ani, ceea ce a dus la pierderea credibilitătii sale in randul cetatenilor. La asta se mai adaugă si calitatea deplorabilă a liderilor.
    PSD-ul este un partid nereformat cu puternice apucături comuniste. Lucrul acesta a fost demonstrat in repetate rânduri când s-a aflat la putere. Două din cele mai recente exemple s-au intâmplat in ultimii 10 ani. In primul rând fost „Marțea Neagră” din 10 decembrie 2013 care a fost numită așa de către unii reprezentanți ai societății civile și de o parte a presei din cauza adoptării unor legi (sau încercarea de a adopta în cazul altora) sau amendamente controversate la legi, care în opinia opozanților ar însemna un regres democratic și un atentat la statul de drept; parlamentarii fiind acuzați că și-au acordat o super-imunitate. Modificările legislative au stârnit la vremea respectiva un val de proteste și reacții, atât pe plan intern cât și extern. In al doilea rând, este vorba despre Ordonanța nr. 13/2017. Tot intr-o zi de marti, pe 31 ianuarie, 2017, Guvernul PSD a aprobat o Ordonanță de Urgență de modificare a Codului Penal și a celui de Procedură Penală. Ordonanta continea proiecte legislative care ar institui amnistia și grațierea pentru o categorie largă de infracțiuni, de care s-ar bucura și unii dintre oficialii PSD, inclusiv președintele partidului, Liviu Dragnea. S-a vehiculat și ideea că cele două proiecte i-ar permite să ajungă premier. Sau că abuzul în serviciu s-ar putea investiga numai în cazul unei plângeri prealabile. Au urmat proteste în toată țara și pana la urma ordonanta a fost respinsă. Prin urmare nu Iohannis este de vina ca PSD-ul se afla in aceasta situatie. Dar Cretu nu a priceput nimic din aceste comportamente ala partidului sau de suflet. Presedintele Iohannis nu a spus ca PSD-ul trebuie să dispara ca partid, ci să treacă in opozitie si să se reformeze.
    Concluzia este că PSD-ul cum ajunge la putere , are mai mare grijă de clientela politică decât de cetătenii tării.

  2. La intrebarea lui Ovidiu Crețu catre sine: “De ce nu pot vota Klaus Johannis!”, răspunsul este foarte simplu : DE PROST!
    Iată si un argument pentru care orice om normal nu poate vota cu Viorica Dăncilă, candidata PSD. Este vorba de 40 dintre greselile de exprimare si gafele comise de Viorica Dăncilă care o fac incompatibilă cu demnitatea de candidat la presedintia României. https://www.mediafax.ro/politic/cele-40-de-gafe-de-exprimare-punct-cu-punct-din-mandatul-vioricai-dancila-un-altfel-de-bilant-facut-de-un-liberal-premierului-psd-alde-17368864

SPUNE-TI PAREREA