193 de concurenți din 17 țări au participat la Campionatul European de atelaje trase de câini, competiţie ce a avut loc în Ungaria.

Astăzi, Bogdan Berendea, împreună cu Damaschin Berendea şi cu Kiss Attila, au susţinut o conferinţă de presă la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, alături de preşedintele Emil Radu Moldovan, unde au prezentat performanţele din Ungaria.

Astfel, Bogdan Berendea a devenit campion european de DriLand (sport de atelaj canin pe uscat, cu roți). Acesta a participat la concurs cu două atelaje: tras de 6 câini (cu care a obținut aurul european), tras de 4 câini (locul 8).

Kiss Attila a participat la concurs cu atelaj tras de 8 câini şi a obţinut locul 4 european.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a finanțat cu 20.000 de lei prin intermediul programului de finanțare în Baza Legii 350 a activităților non-profit de interes județean, participarea echipei bistrițene la acest campionat european.

Finanțarea din partea Consiliului Județean a asigurat:

– Un cart de antrenament;
– Costurile de antrenament și participare la Campionatul European de atelaje trase de câini ce a avut loc în Ungaria.

“În urmă cu 4 ani a avut loc demararea parteneriatului între Consiliul Județean și Clubul SlegDog Race și în fiecare an instituția noastră a sprijinit performanța membrilor clubului cu sume între 5.000 și 20.000 de lei anual. Noi susținem performanța! Premiem la finalul fiecărui an sute de elevi olimpici și sportivi care au obținut rezultate remarcabile la competițiile locale și naționale”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

SPUNE-TI PAREREA