Detașamentul de Pompieri Bistrița a intervenit azi-noapte la un incendiu în localitatea Budacu de Sus, unde flăcările au cuprins o casă de lemn. Din păcate, un bărbat de 70 de ani care se afla în interior nu a mai reușit să se salveze. 

“A ars o casă din lemn cu suprafață de aproximativ 35 mp. În momentul în care au avut acces în interior, pompierii au găsit un bărbat în vârstă de aprox 70 de ani. Din păcate, acesta era decedat”, a transmis ISU BN.

UPDATE: în momentul anunțarii incendiului, acesta se manifesta generalizat și era în regresie (ardeau mocnit elementele constructive: lemn și chirpici).

După finalizarea intervenției, în urma anchetei de la fața locului s-a stabilit că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un coș de fum neprotejat fața de elemente combustibile.

În contextul acestui eveniment tragic, READUCEM în atenția bistritenilor importanta curațării cosurilor de fum, protejării acestora fața de materiale care se pot aprinde usor, precum și utilizarea mijloacelor de încălzire electrice sau pe gaz fără improvizații și defecte ce aparent pot parea minore.

 

SPUNE-TI PAREREA