CS Gloria Bistriţa-Năsăud a ratat calificarea în grupele EHF, după returul de la Corona Braşov. Bistriţencele s-au impus în deplasare, cu scorul de 24-22, dar adversarele merg mai departe, graţie victoriei din tur (25-27).

CS Gloria a sperat la o calificarea miraculoasă, după meciul din tur şi chiar o putea obţine pe terenul Coronei. Bistriţa a condus pe aproape toată durata partidei, a făcut un joc bun, s-a apărat excelent şi a arătat ca o echipă solidă, intrând la pauză cu avantaj de două goluri, scor 13-11.

Partea secundă a fost, cu mici excepţii, la discreţia handbalistelor lui Horaţiu Paşca, care nu au mai căzut fizic pe final, ca în tur. Mai mult, au avut şansa să se desprindă pe tabelă, dar au irosit inadmisibil o serie de contraatacuri. Indolenţa de la finalizare avea să le coste calificarea, Braşovul reuşind să meargă mai departe în cupele europene, după un dublă manşă în care Gloria a arătat că are nevoie de mai multă stăpânire de sine în momentele cheie ale jocurilor importante.

Au marcat pentru Gloria: Laura Pristăvița – 7, Dziyana Ilyina – 4, Mariana Costa – 3, Valentina Ardean Elisei – 2, Andreea Tetean – 2, Nicoleta Dincă – 2, Szilvia Szabo – 1, Teodora Bloj – 1, Diana Șamanț – 1, Daniela Rațiu – 1.

Pentru Corona Braşov au înscris: Eliza Buceschi – 5, Cristina Laslo – 4, Sorina Târcă – 3, Bianca Bazaliu – 3, Georgiana Ciuciulete – 2, Marinela Neagu – 2, Daria Bucur – 1, Ivona Pavicevic – 1, Elaine Barbosa Gomes – 1.

”A fost un meci de nivel internațional. Păcat! Vreau să le felicit pe fete pentru această victorie, probabil cea mai amară victorie din viața mea, însă sunt foarte mândru de fetele mele și de modul cum am jucat. Poate cu mai multă șansă, cu mai multă atenție, cu un pic de noroc, lucrurile ar fi stat altfel. Am fost peste Brașov astăzi și asta mă bucură, Brașovul este una dintre cele mai puternice formații din liga națională și cred că va face o figură frumoasă în Cupa EHF”, a declarat antrenorul Gloriei, Horațiu Pașca.

 

SPUNE-TI PAREREA