Vizita președintelui Klaus Iohannis la Bistrița a fost o recunoaștere a rezultatelor de la ultimele alegeri pentru organziația liberală din Bistrița-Năsăud, dar și o revigorare a moralului pentru membrii partidului.

Președintele PNL BN, Ioan Turc, a ținut un discurs în care s-a adresat direct președintelui și l-a asigurat că următorul său mandat va fi unul de construcție, alături de un Guvern și de o majoritate în Parlamentul României care îi vor fi favorabile.

„Domnule președinte Klaus Iohannis, bine ați venit la Bistrița, în județul Bistrița-Năsăud, un fief al dumneavoastră, un fief al Partidului Național Liberal. Anul acesta am bătutu PSD de două ori. Prima dată rău, la alegerile europarlamentare, a doua oară și mai rău la primul tur al alegerilor przidențiale. Mă bucur și sunt onorat pentru faptul că suntem astăzi aici alături de președintele Klaus Iohannis. În această campanie electorală am vorbit alături de colegii mei despre președintele Klaus Iohannis cu mii de oameni. Noi știm că avem cel mai bun candidat. Și PSD-ul știe că noi avem cel mai bun candidat, dar nu vor să recunoască din motive pur electorale. Domnul preșdinte Iohannis este un om de construcție. Sibiul a fost primul oraș din România care a ieșit din cenușiul comunist. Ați preluat Sibiul în anul 2000 cu nici jumătate dintre străzi asfaltate și, atunci când ați plecat la Cotronceni, Sibiul era o destinație turistică de cinci stele, trecând prin calitatea onorantă de Capitală Culturală Europeană. Președintele Klaus Iohanis este un luptător. Să nu uităm niciun moment. Atunci când PSD a pus tunurile pe România, atunci când PSD a pus tunurile pe democrația din România, când a pus tunurile pe statul de drept, președintele Iohannis a coborât în stradă alături de sute de milioane de români și a dat astfel o ripostă pe măsură PSD-ului.
Ați alungat și elefanții care se plimbau nestingheriți prin Palatul Victoria, ați fost aproape de români în cele mai tensionate momente ale acestor ani. Vă mulțumim.
Sunteți un președinte profund constituțional. Ați respectat votul românilor din 2016 și v-ați străduit cu multă onestitate să coabitați cu trei guverne eșuate. Când ați relizat că nu se mai poate, alături de PNL, de președintele PNL, domnul Ludvic Orban, actualul prim ministru, în mod constituțional ați demarat un proces reușit prin care PSD a fost îndepărtat de la guvernare. Domnule președinte, știm cu toții și suntem mândri de acest lucru, sunteți un diplomat desăvârșit. Ați păstrat România pe parcursul european. Acest lucru îl recunosc inclusiv adversarii dumenavoastră politici. Sunteți singurul președinte, primul președinte român, care într-un singur mandat, a primit recunoașterea de a fi invitat de două ori la Casa Albă. Acest lucru vorbește de la sine. De asemenea, sunteți un om care iubiți oameni, pentru că sunteți dascăl și pentru că în toată această perioadă ați stat alături de oameni.

Domnule președinte, primul mandat al dumneavoastră a fost un mandat mai degrabă de rezistență. Al doilea mandat va fi un mandat de construcție. Un mandat în care, alături de Partidul Național Liberal, alături de celelate forțe politice democratice care vor accede în parlamentul României după alegeri, vom construi România normală împreună“, a declarat Ioan Turc.

2 COMENTARII

  1. Da domnule draga, bine ai sesizat dumneata. Primul mandat a fost de ” rezistentza ” … si asta care urmeaza va fi de ” capaceala ” romanilor si punerea lor la ” punct ” . ( punctul de vedere al unei minoritati nationale ) !

SPUNE-TI PAREREA