Președintele Klaus Iohannis a făcut astăzi o vizită la Bistrița, după debutul campaniei electorale pentru turul doi al alegerilor prezidențiale. Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor în Bistrița-Năsăud, cu 58.238 voturi și un procent 48,7%, în timp ce Viorica Dăncilă, principalul său contracandidat, a obținut 23.944 voturi, deci 20,04%.

Organizația PNL din Bistrița-Năsăud este tot mai încrezătoare în ea însăși după ce, la alegerile europarlamentare și prezidențiale a obținut un scor bun, care a propulsat-o pe podium în topul organizațiilor liberale din țară. Desigur, scorul a fost și rezultatul unui trend la nivel național, dar liberalii sunt încrezători în forțele proprii și în ceea ce privește alegerile locale care se apropie.

Vizita de astăzi a președintelui, după cinci ani de la prima sa vizită în Bistrița, le-a readus entuziasmul și zâmbetul pe buze liberalilor. Totuși, Iohannis nu a fost primit cu ovații și gălăgie, cel puțin, pe Pietonal.

Bistrița. Klaus Iohannis nu a făcut baie de mulțime, a adunat mulțime cât să intre într-o baie (FOTO/VIDEO)

Atmosfera s-a animat la Sala Polivalentă care a fost plină până la refuz. Cei care nu au putut intra au rămas în fața clădirii unde au putut urmări discursurile pe un ecran uriaș. Președintele a fost destul de cald cu publicul, a zâmbit pe tot parcursul evenimentului și le-a strâns mâna de mai multe ori membrilor de partid.

Au ținut discursuri Alina Gorghiu, Robert Sighiartău, Ioan Turc și Rareș Bogdan. Liberalii bsitrițeni au fost lăudați de liderii de la nivel central, dar și de președintele Klaus Iohannis, care a încheiat evenimentul.

„Mulțumesc pentru primirea foarte frumoasă pe care mi-ați făcut-o încă de când am ajuns. O primire foarte frumoasă mi-au făcut bistrițenii și în fața sediului, unde am avut o discuție aplicată și foarte bună. Și cea mai frumoasă primire mi-ați făcut-o voi, aici. Mulțumesc.
De când am intrat în politică am încercat să promovez oameni tineri pentru că ei sunt viitorul și de ei avem nevoie ca să preia frâiele partidului, statului. Și voi aici, în Bistrița, ați reușit bine, foarte bine. Lângă mine stau astăzi doi bistrițeni, Nelu Turc și Robert Sighiartău. Vă rog să-i folosiți cu încredere în politică, să-i votați și să-i promovați.

Ați câștigat la europarlamentare, locul trei pe țară. Medalia de bronz, dar ați constribuit semnificativ la câștigarea Referendumului. Felicitări. Pe urmă ați câștigat pentru mine și pentru voi primul tur al alegerilor prezindețiale. Sigur locul trei este o încurajare pentru a ajunge pe locul doi și, cum se spune, la mai mare. Dragii mei sunteți printre campionii acsetui an. Vă rog să rămâneți conectați la politică. Turul doi trebuie câștigat, dar nu oricum, turul doi trebuie câștigat cu o majoritate covârșitoare, o majoritate care arată PSD-ului foarte clar unde îi este locul, și anume, în opoziție“, a spus Klaus Iohannis.

2 COMENTARII

  1. PSD-ul este un partid nereformat cu puternice apucături comuniste. Lucrul acesta a fost demonstrat in repetate rânduri când s-a aflat la putere. Două din cele mai recente exemple s-au intâmplat in ultimii 10 ani. In primul rând fost „Marțea Neagră” din 10 decembrie 2013 care a fost numită așa de către unii reprezentanți ai societății civile și de o parte a presei din cauza adoptării unor legi (sau încercarea de a adopta în cazul altora) sau amendamente controversate la legi, care în opinia opozanților ar însemna un regres democratic și un atentat la statul de drept; parlamentarii fiind acuzați că și-au acordat o super-imunitate. Modificările legislative au stârnit la vremea respectiva un val de proteste și reacții, atât pe plan intern cât și extern. In al doilea rând, este vorba despre Ordonanța nr. 13/2017. Tot intr-o zi de marti, pe 31 ianuarie, 2017, Guvernul PSD a aprobat o Ordonanță de Urgență de modificare a Codului Penal și a celui de Procedură Penală. Ordonanta continea proiecte legislative care ar institui amnistia și grațierea pentru o categorie largă de infracțiuni, de care s-ar bucura și unii dintre oficialii PSD, inclusiv președintele partidului, Liviu Dragnea. S-a vehiculat și ideea că cele două proiecte i-ar permite să ajungă premier. Sau că abuzul în serviciu s-ar putea investiga numai în cazul unei plângeri prealabile. Au urmat proteste în toată țara și pana la urma ordonanta a fost respinsă.
    Concluzia este că PSD-ul cum ajunge la putere , are mai mare grijă de clientela politică decât de cetătenii tării, conform zicalei: „Milă mi-i de tine,dar de mine mi se rupe inima.”

SPUNE-TI PAREREA